Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 41% korting
,

Basisboek sportmanagement

Managing professionals in sport en bewegen

Paperback Nederlands 2013 9789023247326
Nog slechts 4 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
35,50
20,95
VOORDEEL - 41% korting

Samenvatting

Sport is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het brengt velen niet alleen plezier of gezondheid, maar in toenemende mate ook mooi werk. Ons sportkapitaal is blijvend van grote maatschappelijke en economische waarde. Het management daarvan moet in goede banen geleid worden. Daarover gaat dit 'Basisboek sportmanagement'.

Wie een professionele loopbaan in de sportwereld heeft of kiest, moet naast sportieve passie en ervaring ook over de nodige vakkennis en kunde (blijven) beschikken. Dit boek is bedoeld als inspiratiebron en kennisgids voor de eigentijdse sportmanagement professional.

Dit 'Basisboek sportmanagement' behandelt praktijkrelevante vraagstukken op het gebied van management, ondernemerschap en leiderschap uit vier werkvelden in de hedendaagse sportsector: sportverenigingmanagement, sportbeleidmanagement, sportbedrijfsmanagement en sportevenement management. Op de website www.sportmanagement.vangorcum.nl vindt u aanvullend materiaal en opdrachten.

De beroepstaken en -kwaliteiten, die samenhangen met de aard en inhoud van deze uiteenlopende sportmanagementopgaven, worden uitgebreid toegelicht aan de hand van case-beschrijvingen en praktijkvoorbeelden.

Specificaties

ISBN13:9789023247326
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:180
Druk:1
Verschijningsdatum:20-3-2013
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
13 stemmen
13
0
0
0
0

Over Adri Broeke

Dr. A.H. (Adri) Broeke (1946) rondde zijn studie aan de Academie Lichamelijk Opvoeding Groningen af. Aansluitend studeerde hij af in de onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde later aan diezelfde universiteit op het onderwerp professioneel sportmanagement. Hij heeft werkervaring op de terreinen sportgerelateerd beleid, onderwijs en onderzoek. Hij was de eerste lector sportmanagement van Nederland.

Andere boeken door Adri Broeke

Over Ben Hattink

Drs. B.H. (Ben) Hattink MSc studeerde af aan de Academie Lichamelijke Opvoeding Groningen. Vervolgens voltooide hij de studie onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit in dezelfde stad. Enkele jaren later rondde hij de studie bedrijfseconomie af aan de Open Universiteit Nederland. Hij heeft werkervaring opgedaan in het bedrijfsleven en het onderwijs, zowel in als buiten de sport. Momenteel werkt hij aan een promotieonderzoek op het terrein van sport en ondernemerschap.

Andere boeken door Ben Hattink

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Deel I Gemeenschappelijke kennisbasis
Introductie
1. Sport & Management
2. Sport & Ondernemerschap
3. Sport & Leiderschap

Deel II Verschillende beroepspraktijken
Introductie
4. De sportverenigingsmanager
5. De sportbeleidmanager
6. De sportbedrijfsmanager
7. De sportevenementmanager
8. De onderzoekende sportmanagementprofessional

Literatuur
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek sportmanagement