Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

En nú @nders!

Mijn verwonderboekje

Gebonden Nederlands 2011 9789023248194
Niet leverbaar.

Samenvatting

Als publieke sector kunnen we nou niet erg trots zijn op onze veranderhistorie. To put it mildly. Het aantal verandertrajecten dat succesvol wordt afgerond, blijft fors onder de maat. En dat komt vooral door een te traditionele aanpak. Want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg: succes ligt immers in het verlengde van vergissingen.

Daarom een pleidooi om het nét iets @nders te doen: sprankelender, inspirerender en dynamischer. Met minder procedures en regels, maar wel met meer vertrouwen. Waarbij iedereen wordt verleid om actief mee te doen. Om zijn of haar verantwoordelijkheid écht te nemen. Meer gericht op onderlinge samenwerking. En natuurlijk met voldoende kritisch vermogen: want het is immers de tegenwind die de vlieger doet stijgen. En dit alles gericht op het aanwijsbaar creëren van publieke waarde.

In zijn columns hakt veranderdokter Dirk-Jan de Bruijn een aantal schitterende spaanders. Hij prikkelt zijn lezers en nodigt hen uit om het vastgeroeste denken los te laten. In de sfeer van Albert Einstein, die al wist dat je problemen niet moet oplossen op het niveau waar ze zijn ontstaan.

In dit verwonderboekje heeft Dirk-Jan de Bruijn zijn meest spraakmakende columns gebundeld. Geniet ervan en ga vandaag nog aan de slag met die boodschappen die bij jouw eigen managementstijl passen. Er is immers veel te doen!

In deze tijden van 'snoeien om te groeien' verdient de publieke zaak geen botte bijl maar een messcherpe sushichef die laat zien dat liefdevol snijden effectiever is. Om zo maximale publieke waarde te kunnen creëren. En civil servant Dirk-Jan de Bruijn levert daar passende recepten voor.
Jort Kelder

Van kaft tot kaft straalt de dynamiek er vanaf. Dit boekje beschrijft heel luchtig dat problemen geen stopborden maar wegwijzers zijn. Een absolute aanrader!
Menno Lanting (winnaar Managementboek van het jaar 2011)

Een scherpe blik, veel energie, een geestige pen en met een bijzonder hart voor de publieke zaak. Dat is dit verwonderboekje. En niets minder!
Maarten Hillenaar (CIO Rijk)

Bij het lezen van dit boekje val je van de ene verbazing in de andere: eenvoudig toe te passen verbeteringen zo voor het oprapen. Verplichte kost dus voor iedere politicus en bestuurder om zich te verwonderen en om daarna die verbazing om te zetten in klinkende daden!
Matthijs Huizing (lid Tweede Kamer der Staten Generaal)

Het meest wonderlijke aan dit 'verwonderboekje' is dat het boordevol eloquent opgeschreven vanzelfsprekendheden staat, waar de bruikbaarheid van afdruipt. Lezen en vervolgens toepassen!
Jan van Zijl (voorzitter MBO raad)

Specificaties

ISBN13:9789023248194
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:29-9-2011
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Lezersrecensies

5.0 van de 5
7 stemmen
7
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

column
Het kan écht @nders!
Dirk-Jan de Bruijn 1 december 2011 ‘Ik ben het eens met de Kamer dat heel veel reorganisatietrajecten bij Defensie of elders bij de overheid gaandeweg wel eens anders uitpakken dan deze van tevoren zijn opgediend.’ Aldus Defensie minister Hans Hillen eerder deze maand tijdens een wetgevingsoverleg in de Tweede Kamer.
interview
Dirk-Jan de Bruijn: ‘Niet blijven denken in systemen en structuren’
Paul Groothengel 16 november 2011 Verandertrajecten in de publieke sector verlopen niet altijd naar wens. En dan zeggen we het nog heel netjes, is de ervaring van ‘veranderdokter’ Dirk-Jan de Bruijn. Hij is al jaren actief in verschillende management- en directiefuncties binnen de Rijksdienst. De Bruijn schreef het boekje En nú @nders!, een bundeling van columns over hoe overheden innovaties en veranderingen slim en efficiënt kunnen toepassen.

Over Dirk-Jan de Bruijn

Bedrijfseconoom Dirk-Jan de Bruijn (1959) – opgeleid aan de RU Groningen en de VU Amsterdam – is meer dan 35 jaar actief met het effectueren van complexe veranderopgaven. Vanuit managementposities bij onder meer IBM, Bakkenist, Deloitte, Rijkswaterstaat, ABD/I-Interim Rijk en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is zijn passie om een bord spaghetti om te toveren in een schotel asperges. Met die vlieguren heeft hij zich gespecialiseerd in het implementeren van netwerkleiderschap. Waarbij niet het instituut maar de maatschappelijke opgave centraal staat. Wat vraagt om intensieve verbindingen in ‘triplehelix’-verband mét een verbindende overheidsrol. Mogelijk gemaakt door toepassing van nieuwe technieken en het serieus nemen van sustainability. Momenteel is hij actief met een drietal programma’s: opschaling MONO-zakelijk, implementatie Modal Shift en uitrol Super EcoCombi. Daarnaast is hij actief toezichthouder in het publieke domein, is hij als docent verbonden aan AOG School of Management en heeft hij meerdere managementtitels op z’n naam staan. Hij is getrouwd met de biologe Tessa en samen hebben ze drie volwassen kinderen: Quirijn, Julie en Esmée.

Andere boeken door Dirk-Jan de Bruijn

Inhoudsopgave

Voorwoord
Aanbeveling: Wie zich niet verwonderen kan, ziet nooit een wonder
Aanbeveling: Genoten!

Hoofdstuk 1. Huh ...?
Hoofdstuk 2. Geïnspireerd door spraakmakende coryfeeën

De inflatie van de column

Columns
1. Zappen
2. Koffieautomaat
3. Duivenmelkvereniging
4. Van je-hela-hola-houd-er-de-moed-maar-in
5. Arabische lente
6. Onbenut kapitaal
7. Sterkepuntenrevolutie
8. Gouden horloge
9. Wonden van die kaasschaaf
10. Waartoe-zijn-we-op-aard?
11. En zo doen we dat hier
12. Centreren of concentreren?
13. Kerntaken
14. Ander verdienmodel
15. Tweeduizend jaar na Christus
16. Weg met die Haagse Chinese muren!
17. Op de pof
18. Oud-Hollands gebaar
19. Vleesgeworden cultuurbarometer
20. Debiteuren/crediteuren
21. Over hippe zitzakken en treurige pakhuizen
22. Op de blaren
23. Gluren bij de buren
24. Het Nieuwe Werken begon al in 1789!
25. In silo's
26. U vraagt, wij draaien
27. Hoeveel ambtenaren kunnen er dan uit?
28. Wie houdt wie eigenlijk van het werk?
29. Krimp als uitdaging
30. Ken je keten en schakel zélf!
31. Eindgebruiker is lost ...
32. Feedback, die komt toch van je eigen afnemers?
33. We serve
34. Werk in stilte
35. Wat is jouw droom?
36. Vreemd is dat schepselen zonder ruggengraat de hardste huid bezitten
37. Cultuurveranderingen zonder de hoofdrolspelers. Ja ja ...
38. Fata morgana-denken
39. Help: ze begrijpen het nog steeds niet!
40. Leer van successen!
41. Wandelgangeninformatiesysteem
42. Weg met die zesjesmentaliteit!
43. Je gaat erover of niet
44. Frisse blik
45. Opzij, opzij, opzij
46. Ochtendgebed
47. Flaporen

Nawoord: Ondertussen in de werkplaats

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        En nú @nders!