Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

In goed gezelschap

De sleutel tot succesvolle meester-gezelrelaties

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789023249047
Direct te downloaden

Samenvatting

Vakkennis verspreiden en behouden is een belangrijke succesfactor voor elk bedrijf en voor elke organisatie. De meester-gezelrelatie is een beproefde en bewezen manier van kennisoverdracht in de eigen organisatie. Het is een persoonlijke methode om kennis te delen en te verduurzamen, een manier die al eeuwen wordt toegepast in alle culturen en door de hele maatschappij. Een manier van werken die juist in de huidige tijd en context waarin expertise steeds belangrijker lijkt te worden, strategisch toegevoegde waarde creëert. Moderne organisaties kunnen met deze methode kennis behouden van vertrekkende medewerkers (vergrijzing) en de kennis van nieuwe medewerkers versneld ontwikkelen (talentmanagement).

Dit boek ontrafelt de meester-gezelrelatie en geeft praktische tips en handvatten om deze relaties toe te passen. Zo kom je weer dichterbij een lerende organisatie. De in concrete stappen aangegeven methode voor leren en kennisoverdracht kan ook fungeren als instrument voor een cultuuromslag. De meester-gezelrelatie vraagt namelijk ook om een transparante organisatie die persoonlijke communicatie waardeert en die waardering voor expertise en vakmanschap van het grootste belang vindt.

Specificaties

ISBN13:9789023249047
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:114
Druk:1
Verschijningsdatum:3-5-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Carla Verwijs | 19 juli 2012
In het boek 'In goed gezelschap' staat een transportbedrijf voor een probleem: een zeer ervaren managementteamlid gaat met pensioen en daarmee vertrekt ook alle kennis en ervaring die hij heeft opgebouwd. Een opvolger is in beeld, maar het risico is groot als deze jonge doch talentvolle medewerker de positie in het managementteam in een keer overneemt.Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anke Bröckmoller

Anke Brockmöller is sociaal-psycholoog en HR-adviseur bij GITP. Zij promoveerde in 2008 op meester-gezelrelaties als methode voor kennisdeling in organisaties.

Andere boeken door Anke Bröckmoller

Over Geert Sanders

Geert Sanders is emeritus hoogleraar organisatiecultuur en bekleedt momenteel diverse maatschappelijke functies, waaronder het voorzitterschap van de SER-Noord-Nederland.

Andere boeken door Geert Sanders

Over Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl). Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise, Amsterdam (www.squarewise.com) en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen. Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU/e, bestuursadviseur, lid van de Raad voor Cultuur, van de RvT van Buurtzorg Nederland en van de RvC van Brainport Development in Eindhoven.

Andere boeken door Mathieu Weggeman

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De liefde in meester-gezelrelaties
2. Meesters, gezellen en hoe zij van elkaar leren
3. De C4-fasering voor het inrichten van succesvolle meester-gezelrelaties
4. Meester-gezelrelaties in de praktijk

Epiloog: een samenleving met meester-gezelrelaties

Bijlage 1: Essay: Over meester-gezelrelaties eerder en elders
Bijlage 2: Begripsdefinities

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In goed gezelschap