Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Arbeidsverhoudingen 2020

Maatwerk en samen sterk

Paperback Nederlands 2012 9789023250111
Niet leverbaar.

Samenvatting

De houdbaarheid van de cao is al jaren een belangrijk thema voor sociale partners en deskundigen. De gedeelde analyse is dat cao's te weinig ruimte bieden, gebaseerd zijn op traditionele arbeidsverhoudingen en niet uitnodigen tot vernieuwing.

Thema's als duurzame inzetbaarheid en sociale innovatie smeken juist om een gedeeld toekomstperspectief en creatieve oplossingen. Hoe neem je medewerkers meer mee bij de totstandkoming van een cao? Hoe doe je recht aan flexibele contractvormen? En hoe zorg je ervoor dat cao's mensen in beweging brengen, en niet de dynamiek in de organisatie afremmen?

Ook trends als de vervagende organisatiegrenzen, nieuwe organisatievormen, de opkomst van Het Nieuwe Werken en de nieuwe generatie medewerkers hebben invloed op arbeidsrelatie en cao-afspraken.

'Arbeidsverhoudingen 2020' geeft input aan de discussies over cao-vernieuwing en inspireert partijen om aan de slag te gaan met cao-vernieuwing.

Als projectleider bij het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) heeft Betty van der Roest deze publicatie gecoördineerd. Het NCSI heeft sociale innovatie in Nederland gestimuleerd met praktisch toepasbaar onderzoek.

Bijdragen zijn geleverd door de werkgeversverenigingen AWVN en FME-CWM, de vakorganisaties FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen en de kennisinstellingen Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies (UvA), Rotterdam School of Management (EUR) en TNO Kwaliteit van Leven.

Specificaties

ISBN13:9789023250111
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:14-9-2012
ISSN:

Lezersrecensies

3.5 van de 5
2 stemmen
1
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Vervangende organisatiegrenzen
2. Het Nieuwe Werken
3. Werknemer 2.0 - en nieuwe generatie op de arbeidsmarkt
4. Duurzame inzetbaarheid: werken met plezier, stoppen met plezier
5. Zeggenschap

Nawoord
Bronnen
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Arbeidsverhoudingen 2020