Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wiskundeplezier

Verander je mindset door te durven, doen én begrijpen

Paperback NL 2021 9789023258261
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In dit boek neemt Erik van Haren, dé wiskundepsycholoog, je mee in een reis door het brein. De verbindingen die hij legt tussen pedagogiek, psychologie en (vak)didactiek zijn uniek. Het zet je aan het denken en zal je een vernieuwde blik geven op het leerproces. Een leerproces waarin de docent leidt vanuit verbinding en durft te erkennen dat zijn onderwijs heeft gefaald wanneer hij een leerling met een onvoldoende moet beoordelen. Wiskundeplezier geeft handvatten aan iedereen die zichzelf maar vooral zijn/haar leerlingen wil helpen ontwikkelen.

Erik vat de psychologie die het leren bevordert samen in de drie-eenheid DURVEN-DOEN-BEGRIJPEN, zijn Mathplay-methode die leidt tot Wiskundeplezier. Wiskundeplezier is een mindset, waarmee je je bewust wordt van je eigen denkkracht en waardoor je zelfvertrouwen groeit. De Mathplay-methode geeft je op een begrijpelijke manier waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn. DURF nieuwsgierig op onderzoek uit te gaan en angsten te overwinnen door buiten je comfortzone te treden en vergroot hiermee je zelfvertrouwen. DOE ervaring op en laat je verwonderen wanneer je spelenderwijs gemotiveerd steeds bekwamer wordt. Leer je overtuigingen en emoties BEGRIJPEN en ontdek jouw potentieel en de kracht van Wiskundeplezier.

Deze methode is gemakkelijk over te brengen en voelt krachtig aan, als een manier om een grote verscheidenheid aan problemen van kinderen in de wiskundeles ‘op te lossen’.

Er werken al meer dan 2200 scholen met de Mathplay-methode en rekenspellen!

Erik van Haren, M.Ed, is de oprichter van Mathplay. Hij heeft zich ruim 20 jaar verdiept in zelfontdekkend leren en wiskundig denken. Tijdens zijn 12 jaar als sectievoorzitter heeft hij zich bekwaamd in groepsdynamische processen. Daarnaast ook in krachtgericht coachen, verbindende communicatie, neuropsychologie en Neurolinguistisch Programmeren (NLP). Hij werkt internationaal samen met Gordon Hamilton (Mathpickle) en James Tanton (the Global Math Project). Als creatief wiskundig auteur schreef hij onder andere het lesmateriaal ‘Wiskunde aan de pooltafel’ voor de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond.

Specificaties

ISBN13:9789023258261
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum BV
Verschijningsdatum:23-8-2021
Hoofdrubriek:Schoolboeken

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wiskundeplezier