Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De vorm van vrijheid

Paperback Nederlands 2018 9789023467151
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Al sinds Paul Scheffer op achttienjarige leeftijd voor de Berlijnse Muur stond is hij geïntrigeerd door grenzen en denkt hij na over de waarde en betekenis ervan.

Naar aanleiding van de vluchtelingencrisis, het vertrek van de Britten uit Europa en de muur die Trump wil bouwen aan de Mexicaanse grens, heeft Scheffer zijn ideeën geordend en verder uitgewerkt. Voor hem bestaat er geen vrijheid zonder vorm: een open samenleving kan niet functioneren zonder een grens. Dat is de enige manier om burgerrechten en solidariteit te garanderen.

Gebruikmakend van geschiedenis, filosofie, geografie en sociologie analyseert Scheffer hedendaagse problemen als migratie, protectionisme en terrorisme. Daarbij trekt hij ferme conclusies over de toekomst van Europa.

De vorm van vrijheid is een actueel en urgent boek over een van de grote vraagstukken van onze tijd: de omgang met grenzen.

Specificaties

ISBN13:9789023467151
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:1
Verschijningsdatum:17-9-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul Scheffer

Paul Scheffer (1954) publiceerde in 2007 'Het land van aankomst', dat een bestseller werd, en in 2013 'Alles doet mee aan de werkelijkheid', een portret van zijn grootvader, de filosoof en letterkundige Herman Wolf. Momenteel is Scheffer hoogleraar Europese Studies aan de universiteiten van Tilburg en Amsterdam.

Andere boeken door Paul Scheffer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De vorm van vrijheid