Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Teams door het vuur

9 krijgsmachtlessen voor managers

Paperback Nederlands 2011 9789024400966
Niet leverbaar.

Samenvatting

Echt succesvolle teams hebben een duidelijke missie of opdracht en een gezamenlijk ervaren leiderschap. Teamleden hebben heldere taken en in het team heerst een gevoel van saamhorigheid. Dat geldt in het bijzonder voor teams in de krijgsmacht.

De krijgsmacht is daarom een waardevolle bron van methodieken en inzichten voor teamvorming. In
Teams door het vuur leert de lezer hoe hij de methoden die in de krijgsmacht worden gehanteerd, zelf in zijn team kan toepassen.

Teamleiders, managers, leidinggevenden en projectleiders zijn met deze lessen uit de krijgsmacht in staat een team te smeden dat de capaciteiten heeft uitdagende prestaties neer te zetten.

'In zijn boek over leiderschap, teamvorming, moreel en saamhorigheid bespreekt Rob Evers hoe een leider een team kan smeden waarmee de strijd met vertrouwen kan worden gevoerd. Mijn advies aan de lezer is: lees het goed, maak het u eigen en handel ernaar.' Dick Berlijn, generaal (b.d.) en voormalig Commandant der Strijdkrachten

Specificaties

ISBN13:9789024400966
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:9-11-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (3)

Teams door het vuur
Henny Portman | 19 september 2018
Teams door het vuur
Joost van Driessen | 31 mei 2012
In 'Teams door het vuur' gebruikt Rob Evers inzichten uit de krijgsmacht om teams in bedrijven te verbeteren. In de Verenigde Staten is het leger al langer een inspiratiebron voor leiderschap in het bedrijfsleven. Nu het Nederlandse leger zich van oefenleger tot 'blooded army' heeft ontwikkeld, kan dat ook in ons land. Iedereen denkt bij het leger aan die bevelen schreeuwende sergeant. De waarheid is gelukkig heel wat bruikbaarder dan die stereotype sergeant doet vermoeden.
Lees verder
Teams door het vuur
Erik de Vries | 1 december 2011
Peter Senge zei het al in zijn beroemde boek The Fifth Discipline: de krijgsmacht is de enige organisatie die erop is ingesteld te leren en voortdurend op veranderingen in te spelen. Bedrijfskundige en actief reserveofficier Rob Evers kwam tot dezelfde conclusie, en schreef een boek waarin hij de lessen uit de krijgsmacht loslaat op de burgerwerkvloer: Teams door het vuur.
Lees verder
Alle expertrecensies (3)

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Rob Evers: ‘Een team is geen team zonder een sterke leider’
Erik de Vries 12 december 2011 Rob Evers, die zichzelf omschrijft als ‘bedrijvenversterker’, kent als reserveofficier van de Koninklijke landmacht de krijgsmacht van binnenuit. In zijn onlangs verschenen boek Teams door het vuur stelt Evers dat het bedrijfsleven profijt kan hebben van militaire mores.

Over Rob Evers

Rob Evers is teamconsultant voor bedrijven en organisaties. Hij leidt het bureau Teamband. Hij heeft een achtergrond als marketeer/bedrijfskundige, gecertificeerd trainer/coach en reserve officier van de Koninklijke Landmacht. De vorming van Rob Evers vangt aan met vechten voor het familiebedrijf van zijn vader en grootvader. Het maakt hem tot iemand die naar manieren zoekt om mensen binnen bedrijven anders beter met elkaar te laten omgaan. Interne competitie en individualisme ombuigen naar saamhorigheid in teams. Niet tegen elkaar, maar met elkaar. Als jonge pompbediende leert hij veel van klantgerichtheid en harde concurrentie. Scouting en schoolkampen waren zijn lessen voor teamleiderschap en creëren van saamhorigheid, wat hij in studentenvereniging en militaire dienst verder ontwikkelt. Sindsdien is hij actief reservist bij de Koninklijke Landmacht. Na zijn studie commerciële economie vervult hij marketingfuncties bij food- en drankenconcerns. Tijdens zijn MBA studie (Kingston University, UK) is hij een van de teamleiders voor een reorganisatie van een multinational. Dan wordt hij mede-eigenaar van een productiebedrijf voor multimedia en later interim manager. Sinds 2004 begeleidt hij teams in bedrijven die hun slagkracht, samenwerking en onderlinge band willen versterken. Zijn ervaringen als reservist met zijn uitzendingen naar de Balkan en Afghanistan, zijn een belangrijke inspiratiebron. Rob Evers is beschikbaar voor lezingen en presentaties.

Andere boeken door Rob Evers

Inhoudsopgave

Voorwoord door Dick Berlijn

Inleiding

Deel 1 Actie: het vuur van de strijd
1. Vertrouw elkaar
2. Begrijp elkaar
3. Let op elkaar

Deel 2 Reflectie: het vuur van de smid
4. Leid eerst jezelf, dan de ander
5. Denk met elkaar
6. Verbeter elkaar

Deel 3 Teamgevoel: het kampvuur
7. Neem je plek in
8. Heb het lef
9. Blijf bij elkaar

Epiloog De dynamiek van het vuurwiel

Bijlage
Bibliografie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Teams door het vuur