Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Leiding geven aan dertigers

Samenwerken met een veeleisende generatie

Paperback Nederlands 2004 9789024416912
Voormalig top 100Totaal 52 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Veel hoogopgeleide dertigers van nu gedragen zich verwend, egocentrisch en eigenwijs. Werkgevers en media uiten zich pessimistisch over de waarde van deze generatie voor de organisaties van de toekomst. Zij herkennen een generatie met een nieuw arbeidsethos - veeleisend, mentaal zwak en continu in twijfel bij het maken van keuzes.

Er ontstaat een nieuwe generatiekloof in organisaties. De oudere generatie - die zich vroeger verzette tegen de gevestigde orde - verzet zich nu tegen de nieuwe generatie. Zij begrijpen de dertigers niet vanuit hun loyale arbeidsethos en behoefte aan zekerheid, omdat zij (onbewust) gevormd zijn door tijden van werkloosheid en spaarzaamheid.

'Leiding geven aan dertigers' biedt leidinggevenden inzicht in de belevingswereld van een nieuwe generatie. De schrijfsters reiken veel praktische handvatten aan voor leidinggevenden die er nieuwsgierig naar zijn hoe zij de dertiger effectief kunnen inzetten in organisaties.

Het boek gaat in op de achtergronden van het gedrag van dertigers, de verschillen tussen dertigers onderling, de spagaat tussen de emotionele en professionele ontwikkeling van dertigers (de dertigersdiscrepantie), de keuzeproblemen, de nieuwe (loopbaan)patronen die hierdoor ontstaan en de risico's die veel dertigers ervaren.

Specificaties

ISBN13:9789024416912
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:1
Serie:PM reeks

Lezersrecensies

3.3 van de 5
4 stemmen
0
1
3
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Manager dreigt zelfverzekerde dertiger te overschatten - Van Slageren en Van der Steen over de dertigersdiscrepantie
Annegreet van Bergen 16 augustus 2006

Over Barbara van der Steen

Drs. Barbara van der Steen, Psycholoog NIP Sociaal psycholoog- Ondernemer- Docent- Proceskundige- Adviseur- Coach- Spreker Barbara van der Steen is sociaal psychologe en (1973) heeft meer dan 20 jaar ervaring in verschillende werkomgevingen als adviseur, docent en coach. Sinds 2017 vormt zij Wenders.nu samen met Aart Goedhart, een bureau gericht op ontwikkelen, vernieuwen en vooral ‘vrij en creatief bewegen’. Zij begeleiden organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Barbara is tevens kerndocent bij The School of Life, filosofie voor elke dag. Over o.a. thema’s als Bevlogenheid, Herontdekken van jezelf na tegenslag, Kwetsbaarheid, en Emotionele intelligentie. Zij schrijft regelmatig in vakbladen en ze publiceerde een drietal boeken. Ten eerste schreef zij een boek over samenwerken tussen generaties met als titel: Leidinggeven aan dertigers, samenwerken met een veeleisende generatie. Uitgever Nelissen, Soest, december 2004. Met Iet van Slageren. In 2016 schreef zij 'Proceskunde, een pleidooi voor werken met Aandacht', met Aart Goedhart. Zij zijn beide tevens de initiatiefnemers en kerndocenten bij de Foundation Of Corporate Learning van de Leergang Proceskunde, Werken met Aandacht. Ter verdieping van de procesdimensie bij ontwikkelen en organiseren. In 2017 kwam het boek 'Imperfecte Adviseur, persoonlijke verhalen uit het werk' uit samen met 6 vakgenoten over de weerbarstige kant van het werk en de persoonlijke vragen en reflecties die daarbij te stellen zijn over perfectie en imperfectie. Mede-auteurs: Mieke Moor, Antonie van Nistelrooij, Martijn van Ooijen, Thijs Homan, Marcel Kuhlmann en Aart Goedhart. In 2021 kwam het boek ‘Eindelijk rust in je hoofd, 40 dagen oefenen in aandacht’ uit met Aart Goedhart. Dit boek bevat naast inspiratie uit filosofie en psychologie concrete oefeningen voor leven met aandacht.

Andere boeken door Barbara van der Steen

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

Deel 1 - Op onderzoek uit

1. Een omgekeerde generatiekloof
2. Wat zit er onder de top van de ijsberg?
3. Jobhoppen: verrijking of verarming?
4. De dertigers-discrepantie: professionele en emotionele ontwikkeling
5. De risico's van de dertigers-discrepantie

Deel 2 - Vertaalslag naar de praktijk

6. Wat drijft 'mijn' dertiger?
7. Dertigers: aanjagers van verbetering
8. Het ontwikkelen van dertigers.
9. Leiding geven aan dertigers: ga er maar aan staan!

Tips voor leidinggevenden
Tips voor dertigers
Nawoord
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiding geven aan dertigers