Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Effectief motiveren voor professionals

Een methodiek voor adviseurs, begeleiders, coaches

Paperback Nederlands 2010 9789024418657
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Het boek gaat uit van het cruciale belang van 'motivatie' bij (duurzame) gedragsverandering. Iedereen die met jeugdige en volwassen cliënten werkt, heeft daarmee te maken. Men ontkomt er niet aan. Motivatie levert de brandstof voor gedragsverandering en is daarom cruciaal. Zonder motivatie géén gedragsverandering!

Met behulp van praktijkvoorbeelden wordt aangehaakt bij de alledaagse praktijk van diverse professionals die adviezen of opdrachten geven aan hun cliënten. Hoe vaak verzuchten die niet: Hoe krijg ik ze zover? Wist ik maar een manier om ze aan het werk te krijgen!

Effectief motiveren voor professionals biedt een meer authentieke route om mensen intrinsiek te motiveren. Kern van die benadering en geheel nieuw- is het werken met motievenbundels. Hierbij wordt een bundel van motiverende factoren ingezet om bij cliënten motivatie te ontlokken, te versterken en te onderhouden. Die motiverende factoren vormen in feite het gereedschap van de professional. Iets anders heeft hij niet. Overtuigend en helder wordt weergegeven hoe deze het beste kunnen worden ingezet.

Het boek biedt een aantal oefeningen om zich de stof eigen te maken.

Specificaties

ISBN13:9789024418657
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:181
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-10-2010
Hoofdrubriek:Leiderschap
Serie:PM reeks

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Frans Gerards: ‘Er moet een innerlijk belang zijn bij gedragsverandering’
Pierre de Winter 8 augustus 2011 In het boek Effectief motiveren voor professionals probeert psycholoog/psychotherapeut Frans Mathijs Gerards de vraag te beantwoorden hoe mensen te motiveren zijn. Want pas bij voldoende motivatie zijn mensen in staat tot blijvende gedragsverandering.
interview
Frans Gerards: ‘Er moet een innerlijk belang zijn bij gedrags-verandering’
Pierre de Winter 1 juni 2011 In het boek Effectief motiveren voor professionals probeert psycholoog/psychotherapeut Frans Mathijs Gerards de vraag te beantwoorden hoe mensen te motiveren zijn. Want pas bij voldoende motivatie zijn mensen in staat tot blijvende gedragsverandering.

Over Frans Mathijs Gerards

Dr. Frans Mathijs Gerards (1943) was ruim twintig jaar als docent verbonden aan de Universiteit Maastricht. Momenteel werkt hij als gezondheidszorgpsycholoog (BIG) en psychotherapeut (BIG) in een vrijgevestigde praktijk. Daarnaast traint hij professionals en docenten in de systematiek van het coachings- en adviesgesprek. Zijn sterke kant is de combinatie van enerzijds een gedegen theoretische onderbouwing en anderzijds een veelzijdige praktische ervaring.

Andere boeken door Frans Mathijs Gerards

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1 Motivatiepraktijken
2 Begripsverheldering
3 Werken met motievenbundels
4 Persoonlijke uitstraling, relatie en omgeving
5 Communicatieve vaardigheden
6 Het adviesproces als motiverende factor
7 Motivatietechnieken
8 Kijk naar de effecten

Bijlagen: Praktijkopdrachten
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Effectief motiveren voor professionals