Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

No-nonsense coachen als het complex wordt

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789024428014
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek laat zien hoe je kunt omgaan met moeilijkere gevallen in je coaching en met coachsituaties die voor jou persoonlijk pittig zijn.

Soms loopt een coachtraject niet zo lekker als je zou willen. De coachee blijft hangen in zijn gedrag, het traject kabbelt maar een beetje voort of je hebt er zelf minder zin in. Aan wie ligt dat? En wat doe je eraan?

No-nonsense coachen als het complex wordt is bestemd voor de (meer) ervaren coach die sommige trajecten als complex ervaart. In dit boek leer je te achterhalen waar die complexiteit in zit. Zit het probleem bij jou als coach of bij de coachee? Ligt het aan de doelstelling van het traject of in het contact; coach je op de verkeerde laag of speelt er psychopathologie? Om de complexiteit te doorbreken, kun je stoere interventies inzetten. Hoe je dat doet, wordt net als in de andere no-nonsense titels praktisch en helder beschreven, met veel voorbeelden uit de praktijk.

Anne de Jong is eigenaar en oprichter van opleidingsinstituut NONONS en heeft ruime ervaring als psycholoog, coach en opleider. Ze is auteur van No-nonsense coaching en coauteur van De bekendste methodieken voor no-nonsense coachen.

'Anne de Jong beschrijft op een heldere manier de lastige situaties die je als coach kunt meemaken. Haar praktische aanpak helpt om afstand te nemen, een situatie te verklaren en biedt verschillende interventiemogelijkheden. De vele praktijkvoorbeelden brengen de aanpak tot leven en leveren tegelijkertijd nieuwe inzichten voor eigen coachtrajecten op.' ¬- Miranda Kraaijenhagen

'Dit geweldige boek helpt je op een gestructureerde en prettige manier duiden waarom een traject niet lekker loopt en het geeft je tools om bij te sturen, zodat het alsnog een effectief coachtraject wordt. Je kunt dan weer vrij coachen, en dat is het leukste wat er is!' - Merle Hofstede

Specificaties

ISBN13:9789024428014
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:155
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:30-10-2019
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        No-nonsense coachen als het complex wordt