Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Basisboek ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking

Paperback Nederlands 2020 9789024428144
Voormalig top 100Totaal 5 dagen
Verkooppositie 1216Hoogste positie: 93
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In Basisboek ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking wordt de hedendaagse visie beschreven op het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking. Het boek staat vol praktische informatie over de begeleiding van kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking.

De auteurs schetsen de ontwikkeling in elke levensfase en gaan in op de verschillende vormen van ondersteuning en de methoden die hierbij ingezet kunnen worden. Ook zijn er verdiepende hoofdstukken met belangrijke thema’s uit het werkveld, waaronder methodisch werken, kwaliteit en werken als professional in een professionele organisatie.

In deze derde druk is de inhoud geactualiseerd, zijn er aan het eind van elk hoofdstuk vragen en opdrachten opgenomen en is er meer casuïstiek in de methodische hoofdstukken. Verder is er een begrippenlijst achterin het boek opgenomen en vindt men voorin een lijst met gebruikte afkortingen van instanties, regelingen en wetten.

In het boek wordt meer verwezen naar de bijbehorende, vernieuwde en uitgebreide website, basisboekondersteuningaanmensenmeteenverstandelijkebeperking.nl waardoor boek en
website meer een geheel vormen. Met onder andere begrippenlijsten, oefenopgaven voor studenten en PowerPoints en tentamenvragen voor docenten.

Het boek is bedoeld voor studenten binnen het hoger sociaal-agogisch onderwijs, maar is ook geschikt als naslagwerk voor professionals in het werkveld. Daarnaast geeft het boek andere betrokkenen, zoals familie van mensen met een verstandelijke beperking, meer zicht op wat er speelt in de ondersteuning van deze mensen.

Specificaties

ISBN13:9789024428144
Trefwoorden:zorg
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:292
Uitgever:Boom
Druk:3
Verschijningsdatum:16-6-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Lida Nijgh

Lida Nijgh is opgeleid als orthopedagoog en is lange tijd werkzaam geweest als gedragsdeskundige in de zorg voor mensen met een beperking. In deze functie bood zij onder andere begeleiding aan begeleiders en gaf zij vorm aan deskundigheidsbevordering. Zij werkt momenteel als docent in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Daarnaast is zij intuïtiecoach in een vrijgevestigde praktijk.

Andere boeken door Lida Nijgh

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking