Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Gratis download bij deze titel

Psychosociale gespreksvoering (incl. TrainTool)

De kunst van het observatief luisteren

Paperback Nederlands 2021 9789024444076
Verkooppositie 2894Hoogste positie: 2894
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis
Gratis download bij deze titel

Samenvatting

Met Psychosociale gespreksvoering leren studenten observatief naar cliënten te luisteren. Bij deze gesprekstechniek stemt de (toekomstig) psychosociale hulpverlener zijn communicatie af op de reacties van de cliënt.

Deze nieuwe editie is uitgebreid met online onderdelen die het voor u en uw studenten nog eenvoudiger maakt om gespreksvaardigheden (op afstand) te trainen. Studenten krijgen bij aanschaf: een exemplaar van het boek; toegang tot de bijbehorende website met het online boek en video's over gesprekssituaties; toegang tot de TrainTool Psychosociale gespreksvoering. Over Psychosociale gespreksvoering In de psychosociale hulpverlening zijn goede gespreksvaardigheden essentieel om te kunnen achterhalen met welk probleem je cliënt worstelt en welke emoties daarbij spelen.

Beheers je de kunst van observatief luisteren, dan achterhaal je niet alleen het gedrag en de beleving van je cliënt, maar ook de emoties die er de oorzaak van zijn. De kunst van observatief luisteren is gebaseerd op kennis over emoties. Het Dynamisch Driehoeksmodel Situatie-Emotie-Gedrag verklaart hoe emoties tot stand komen, betekenis geven en bepalend zijn in de beleving en het gedrag van een mens.

Psychosociale gespreksvoering is in begrijpelijke taal geschreven en de behandelde theorie wordt steeds vertaald naar bruikbare strategieën en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789024444076
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:364
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:2-7-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Markus van Alphen

Drs. Markus van Alphen is afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als vrijgevestigde behandelaar in een kleine e-Health praktijk gericht op de Basis-GGZ en het gebied van de praktijkondersteuner huisarts (POH-GGZ). Daarnaast is hij freelance docent (toegepaste) psychologie bij een aantal opleidingsinstituten, waarvoor hij ook vaardigheidstrainingen verzorgt. In 2014 verscheen van zijn hand bij Boom Lemma: Diagnostische vaardigheden voor psychosociale hulpverleners.

Andere boeken door Markus van Alphen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Psychosociale gespreksvoering (incl. TrainTool)