Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zwitserlevens

de nieuwe politieke realiteit in Europa

Paperback Nederlands 2015 9789025307653
Niet leverbaar.

Samenvatting

Waarom stemmen zoveel burgers in Europa, het meestwelvarende en vreedzame continent, op extreemrechtseen populistische partijen? Waarom willen ze de grenzendichtgooien en de euro en de Europese Unie afschaffen?Die vragen zijn actueler dan ooit.Misschien ligt het antwoord in Zwitserland, een van demeest geglobaliseerde, rijkste en veiligste landen in Europa.Daar gebeurt alles eerder dan bij ons. De populisten hebbener een lange traditie. De extreemrechtse svp/udc is er aljaren de grootste partij.Caroline de Gruyter woonde van 2004 tot 2008 in Cransprès-Céligny, een pittoresk dorpje vlak bij Genève. Omvan de globalisering te profiteren hadden de autochtonende ideale migranten aangetrokken: goed opgeleid, welopgevoeden zelden armlastig. Maar velen kregen spijt.Het sociale dorpsweefsel werd aangetast. De immigrantenbehoorden toch tot een andere wereld. Ze vonden hettraditionele Zwitserland fantastisch, maar namen er selectiefaan deel. Hoe meer wijngaarden werden omgeploegdvoor kantoren en huizen voor global executives en miljonairs,hoe nostalgischer de autochtonen werden. En hoemeer van hen extreemrechts stemden.

Specificaties

ISBN13:9789025307653
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:20-12-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Caroline de Gruyter: ‘Economie verdwijnt uit de politiek’
Annegreet van Bergen 5 oktober 2015 In 2004 verwisselde NRC-correspondent Caroline de Gruyter standplaats Brussel voor Genève. De Gruyter, die als buitenlandredacteur en correspondent vooral ervaring had opgedaan in conflictgebieden als het voormalig Joegoslavië en het Midden-Oosten, had slechts vage plannen waarover ze vanuit Zwitserland zou gaan berichten.

Over Caroline de Gruyter

Caroline de Gruyter is sinds 2013 Europa-correspondent van NRC Handelsblad in Wenen. Van 2008 tot 2013 woonde ze in Brussel, waar zij voor de krant de Europese banken en eurocrisis versloeg. Met haar verhalen uit de Europese hoofdstad, waar ze eerder ook al eens vijf jaar woonde, won zij in 2013 de prestigieuze Anne Vondelingprijs voor politieke verslaggeving. Caroline schrijft ook artikelen voor de gezaghebbende denktank Carnegie Europe. Zij schreef drie boeken. Caroline haalde met haar werk tweemaal de shortlist voor de Lira Correspondentenprijs.

Andere boeken door Caroline de Gruyter

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zwitserlevens