Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Management. Uitdagingen in de 21e eeuw

Gebonden Nederlands 2000 9789025495060
10
Voormalig top 10Totaal 9 dagen
Voormalig top 100Totaal 131 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

In dit boek schrijft Peter Drucker, de meest constante management-goeroe van onze tijd, op een verfrissende wijze over de toekomst van management. Volgens Drucker is er niet een organisatievorm de juiste. Het management moet zoeken naar de organisatiestructuur die het beste past bij het uit te voeren werk; de organisatievorm is vooral een middel om mensen productief te laten zijn. Drucker voorziet ook een aantal andere ontwikkelingen zoals: managers zullen in steeds mindere mate dezelfde werkervaring hebben als hun ondergeschikten; er zal een andere balans ontstaan tussen fulltimebanen en parttimebanen; het gemiddelde bedrijf heeft op dit moment een bestaansrecht van niet meer dan dertig jaar en deze tijd zal alleen maar korter worden. Drucker onderzoekt de fundamentele vraagstukken van de volgende eeuw, de veranderingen in de wereldeconomie en de praktijk van het managen. Wat zijn de nieuwe realiteiten en hoe kunnen bedrijven hun strategieën aanpassen aan deze nieuwe uitdagingen?
Lezers van dit boek zullen zich moeten afvragen: wat betekent dit voor mijn organisatie en voor mij als werknemer of manager en welke actie kan ik en of mijn organisatie ondernemen om deze uitdagingen te vertalen in kansen.

Specificaties

ISBN13:9789025495060
Trefwoorden:management, toekomst, trends
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Management. Uitdagingen in de 21e eeuw
Jan Jacob Bos | 22 juli 2009
Peter Drucker gebruikt in 'Management. Uitdagingen in de 21e eeuw' veel historische feiten van de laatste honderd jaar (maar soms nog wel verder terug) om richting te geven aan de toekomst. Hij doet dit niet door de feiten domweg te extrapoleren, maar met zijn eigen visie biedt hij hulpmiddelen die u kunnen helpen uw organisatie te leiden. Zijn kritische vragen zetten u zeker aan het denken over een succesvolle strategie.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
2
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Dankwoord

Inleiding: de brandende kwesties van morgen

1. De nieuwe managementparadigma's
2. Strategie: nieuwe zekerheden
3. De veranderingsleider
4. Uitdagingen op informatiegebied
5. De productiviteit van de kenniswerker
6. Zichzelf managen

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Management. Uitdagingen in de 21e eeuw