Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Diep leiderschap - Het geheim van juist handelen in onzekere tijden

Het geheim van juist handelen in onzekere tijden

Paperback Nederlands 2009 9789025959883
Niet leverbaar.

Samenvatting

Er heerst een wereldwijde systeemcrisis, veroorzaakt door blinde hebzucht, kortzichtigheid, egocentrisch gedrag, mismanagement, en oppervlakkig leiderschap. Dat alles heeft desastreuze gevolgen voor de economie en onze leefomgeving. Het resultaat: wanhoop in organisaties en mondiale chaos. Hoe moeten organisaties reageren?

Duidelijk is dat zij hun genetische codes opnieuw moeten ijken. Er zijn fundamentele, nieuwe perspectieven op organiseren en leiderschap nodig. Gerrit Broekstra geeft hiertoe een aanzet met zijn filosofie van diep leiderschap. Diep leiderschap is geworteld in het wezen van een organisatie en ontleent haar kracht aan een dieptestructuur van spiritualiteit die elementen van oosters en westers denken verenigt. Resultaatgerichtheid wordt gekoppeld aan menselijkheid, zingeving en bezieling.

Broekstra helpt managers om hun handelen te verankeren in het 'DNA van organisaties' dat het eigenbelang overstijgt. Daarvoor beschrijft hij ook de praktische instrumenten.

Specificaties

ISBN13:9789025959883
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:238
Uitgever:Ten Have
Druk:1
ISSN:

Expertrecensies (1)

Diep leiderschap - Het geheim van juist handelen in onzekere tijden
Arie Buvens | 8 juli 2009
'Het egocentrisme en materialisme van ondernemingen en hun managers, die in het moderne kapitalisme lijken ingebakken, staan in de beklaagdenbank. Het kapitalisme van ieder voor zich en God voor ons allen heeft de grenzen van fatsoenlijk zakendoen op talloze plaatsen overschreden.' Gerrit Broekstra is niet mals in zijn aanklacht tegen de huidige, Westerse, kapitalistische manier van ondernemen, waarin er sprake is van oppervlakkig leiderschap. Hij schreef er een boek over: 'Diep leiderschap, het geheim van juist handelen in onzekere tijden'.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gerrit Broekstra

Gerrit Broekstra, oorspronkelijk opgeleid en gepromoveerd als natuurkundige, was als Hoogleraar Organization Behavior verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, de Kellogg School of Management van Northwestern University in Chicago en ten slotte aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij was actief in de systeembeweging; acht jaar als voorzitter van de Systeemgroep Nederland en vier jaar als President van de IFSR, de International Federation for Systems Research in Wenen. Hij was ook management-consultant voor vele bedrijven. Zijn onderzoeksbelangstelling ging vooral uit naar de toepassing van de chaos en complexiteitstheorie op organisatiegedrag. Sinds zijn emeritaat is hij ook geïnteresseerd in businessspiritualiteit en in het bijzonder de integratie van westerse rationaliteit met oosterse filosofie om te komen tot een meer duurzaam model van leiderschap en vernieuwing in organisaties.

Andere boeken door Gerrit Broekstra

Inhoudsopgave

Van spirit of greed naar spirit of wisdom
Gandhi: icoon van diep leiderschap
Het geheim van Gandhi
Het diepste zelf
Juist handelen
Een businessmodel: being en doing
Het mysterie van leiderloos organiseren
Succes zonder management
De essentie van leiderschap
De genetische code van organisaties
Zoeken in de diepte: het Libbrecht-model (LM)
Ego-intentionaliteit versus alter-intentionaliteit
De waardenhiërarchie
Voorbeelden van waarden
Het diep-leiderschapmodel (DLM)
Diep leiderschap in actie: de spirit in actie: de spirit of Wipro
Diep leiderschap als levende realiteit

Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diep leiderschap - Het geheim van juist handelen in onzekere tijden