Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Lessen voor levenden

Gesprekken met stervenden

Paperback Nederlands 2006 9789026319648
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 1969 verscheen er een boek, dat vrijwel meteen een bestseller werd en de auteur wereldberoemd maakte. Het boek behandelde toch een onderwerp, dat in die tijd nog veel taboes kende: de dood.

Daaraan is iets toegevoegd: iets meer over de auteur, haar wereldbekendheid inmiddels en het feit dat haar boeken, die allemaal over de dood gaan, in twintig talen zijn vertaald. De auteur heeft veel losgemaakt: zij durfde met terminale patienten te spreken over wat hen bezighoudt: hun toekomstige dood. In veel ziekenhuizen was men in eerste instantie geschokt omdat zij daarover wilde praten met die patienten. Artsen en andere hulpverleners hadden overwegend nog de overtuiging, dat men diende te zwijgen over die zo nabije dood.

Inmiddels is er een hausse in boeken en artikelen, waarin mensen openlijk hun ervaringen en gevoelens terzake bespreken en Elizabeth Kubler-Ross, de ervaren en vastbesloten psychiater-thanatologe, geeft nog steeds de toon aan en pleit voor gevoelens en ervaringen van de stervende mens.

Specificaties

ISBN13:9789026319648
Trefwoorden:gesprekken, sterven
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:314
Druk:33
Verschijningsdatum:30-6-2015
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Elisabeth Kubler-Ross

Elisabeth Kübler-Ross (1926-2004) was een wereldberoemde medicus, psychiater en thanatoloog. Zij kreeg bekendheid door haar werk met kinderen en aidspatiënten, en introduceerde de hospitiumbeweging in de Verenigde Staten. Haar boeken zijn vertaald in meer dan twintig landen.

Andere boeken door Elisabeth Kubler-Ross

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lessen voor levenden