Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ruwe wereld

Geweld en corruptie in de nadagen van het olietijdperk

Paperback Nederlands 2010 9789026322471
Niet leverbaar.

Samenvatting

Alle olieproducerende landen lijden onder dezelfde vloek: het bezit van de kostbare grondstof leidt niet tot meer welvaart en rust, maar zonder uitzondering tot ongelijkheid, corruptie en politieke instabiliteit.

In 'Ruwe wereld' neemt Peter Maass de lezer mee naar Saoedi-Arabië, waar ambtenaren zijn onderzoek naar de resterende voorraden systematisch frustreren; naar Equatoriaal Guinee, waar de president baadt in luxe terwijl ziekenhuizen slechts uitgerust zijn met aspirine en verband; en naar Venezuela, waar president Chávez' campagne voor de herverdeling van olierijkdom tot economische en politieke crisis leidt.

Ook schrijft Maass over Irakezen die proberen hun industrie weer op te bouwen na de Amerikaanse invasie van 2003, over een Amerikaanse advocaat die namens Ecuadorianen procedeert tegen oliemaatschappij Chevron en over Nigeriaanse dorpelingen wier middelen van bestaan hun door de ontdekking van olie zijn ontnomen. Rebellen, koningen, milieudeskundigen, CEO's – hun verhalen vertellen samen het grote verhaal van olie in onze tijd.

Specificaties

ISBN13:9789026322471
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:292

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Maass

Peter Maass is verbonden aan 'The New York Times Magazine'. Hij werkte eerder voor 'The Washington Post', en schreef ook voor o.a. 'The New Yorker', 'The New Republic', en 'The Atlantic Monthly'. Na zijn correspondentschap in de Balkan schreef hij 'Love Thy Neighbor: A Story of War' (1996), dat werd bekroond met de Los Angeles Times Book Prize en de Overseas Press Club Book Prize.

Andere boeken door Peter Maass

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Schaarste
2. Plundering
3. Ontbinding
4. Vervuiling
5. Angst
6. Hebzucht
7. Begeerte
8. Vervreemding
9. Imperium
10. Hersenschim

Conclusie
Woord van dank
Bijlagen
Noten
Bibliografie
Register
Bronvermelding foto's

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ruwe wereld