Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oplossingsgerichte mediation

Paperback Nederlands 2006 9789026517730
Verkooppositie 2725Hoogste positie: 351
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Oplossingsgerichte mediation richt zich niet op het conflict, maar vraagt: Wat wilt u voor het conflict in de plaats? Wat gaat er al goed en wat werkt wél? De focus ligt op het bereiken van de gewenste situatie in de toekomst.

Cliënten worden als competent gezien om hun gezamenlijke doel te formuleren, en oplossingen te bedenken en uit te voeren die dit doel dichterbij brengen. De expertise van de oplossingsgerichte mediation ligt in het stellen van de juiste oplossingsgerichte vragen om cliënten hierbij te helpen. Daar waar cliënten gestuurd zijn of vinden dat de ander schuld heeft aan het conflict en moet veranderen, heeft de oplossingsgerichte mediator de expertise om te motiveren tot verandering van gedrag.

Het concept en de methodiek van oplossingsgerichte mediation, alsook de houding van de oplossingsgerichte mediator, verschilt wezenlijk van de tot nu toe gehanteerde vormen van mediation, zoals het probleemoplossende, het transformatieve of het narratieve gespreksmodel. Met dit nieuwe model is de sfeer positief en kan dat ook blijven. Exploratie en analyse van het conflict en het uiten van emoties worden (grotendeels) overbodig. Gesprekken met cliënten worden korter, effectiever en daarmee is oplossingsgerichte mediation tevens kostenbesparend.

Specificaties

ISBN13:9789026517730
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Harcourt
Druk:1
Verschijningsdatum:27-3-2012
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Expertrecensies (1)

Joke Verplanke | 13 augustus 2008
Fredrike Bannink combineert in haar boek 'Oplossinggerichte mediation' oplossingsgericht werken met mediation. Deze aanpak kan ze terecht 'een nieuwe richting in mediationland' noemen. Het boek is bedoeld voor en vooral geschikt voor mediators. Fredrike Bannink is klinisch psycholoog en ervaren mediator.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Fredrike Bannink

Fredrike Bannink is klinisch psycholoog en jurist. Ook is zij kinder- en jeugdpsycholoog specialist en opleider/supervisor VGCt. Zij heeft een praktijk voor therapie, training, coaching en mediation in Amsterdam. Fredrike Bannink is tevens docent postacademisch onderwijs en geeft (internationale) presentaties en incompany trainingen op het gebied van positieve/oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie, en positieve supervisie & intervisie. Daarnaast is zij onder andere redactielid van TPP: Tijdschrift voor Positieve Psychologie en van het Journal of Happiness and Well-Being.

Andere boeken door Fredrike Bannink

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Mediation
2. Oplossingsgericht werken
3. Oplossingsgerichte mediation
4. Een vergelijking van vier modellen
5. Commitment en motivatie tot gedragsverandering
6. Het eerste gesprek
7. Het vervolggesprek
8. Hoop, vertrouwen en communicatie
9. Meer oplossingsgerichte vaardigheden
10. Samenwerken met andere professionals
11. Stagnatie en mislukking.
12. Oplossingsgerichte mediation van begin tot eind

Nawoord
Literatuur
Websites
Bijlagen
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oplossingsgerichte mediation