Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 51% korting
,

Oorlog van $3 biljoen

De echte prijs van de oorlog in Irak

Paperback Nederlands 2008 9789027479693
Niet leverbaar.
VOORDEEL - 51% korting

Samenvatting

De oorlog in Irak is Amerika's duurste strijd sinds de Tweede Wereldoorlog. Voor de oorlog werden de kosten op ongeveer 50 miljard dollar geraamd, maar Amerika heeft inmiddels bijna 3 biljoen uitgegeven. Dit is inclusief de schrikbarende kosten voor de duizenden gehandicapte veteranen, voor hun voorzieningen en gezondheidszorg. Bovendien loopt de meter nog steeds.

Stiglitz en Bilmes laten zien hoe de financiële, economische en sociale gevolgen van de Amerikaanse betrokkenheid in Irak begrepen moeten worden. Nog belangrijker zijn hun adviezen die verbetering beloven. Helder uiteengezet terwijl de details verontrustende zijn is 'Oorlog van $ 3 biljoen' een boek dat het internationale debat over Irak en oorlog voorgoed verandert.

Specificaties

ISBN13:9789027479693
Trefwoorden:geschiedenis, Amerika
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:285
Druk:1
Hoofdrubriek:Economie

Expertrecensies (1)

Alan Greenspan heeft het gedaan
Bertrand Weegenaar | 20 juni 2008
Als reactie op de 'zelfverheerlijking' in zijn autobiografie Een turbulente tijd wordt Alan Greenspan in Greenspan's Bubbles door William Fleckenstein en Frderick Sheenan neergezet als een heuse zondebok met op zijn conto maar liefst drie bubbles. Een unicum volgens deze auteurs. En zij kunnen het weten, zij volgden de verrichtingen van Greenspan als voorzitter van de FED al jaren op de voet.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Joseph Stiglitz: ‘We staan er in veel opzichten slechter voor dan twee jaar geleden’
Jeroen Ansink 19 juli 2010 Hij staat bekend als een lastpak die tot vervelens toe gelijk heeft. Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz heeft, na vlammende betogen tegen de uitbuiting van ontwikkelingslanden en de oorlog in Irak, zijn pijlen gericht op de tekortkomingen van de financiële wereld. In Vrije val propageert hij hervormingen in de banksector en ‘kapitalisme met een menselijk gezicht’. ‘Zowel Wall Street als de Amerikaanse regering moeten het vertrouwen met de burger herstellen.’
nieuws
Oorlog op de pof
Hans van der Klis 25 juni 2008 Moet er eigenlijk rente berekend worden op het totaalbudget van de 'War of Terror', zoals die op dit moment door de Verenigde Staten in Irak wordt uitgevochten? Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz schreef een verbijsterend boek over een oorlog die op de pof wordt gevoerd. Maandagavond gaf hij in De Balie tekst en uitleg.

Over Joseph Stiglitz

Joseph Stiglitz is een van de belangrijkste economen ter wereld. Na ene lange wetenschappelijke loopbaan was hij voorzitter van de Raad van Economisch Adviseurs van oud-president Clinton en van 1997 tot 1999 chef-econoom bij de Wereldbank. Daar moest hij wegens zijn aanhoudende kritiek op het marktfundamentalisme vertrekken. Thans is hij hoogleraar aan de Columbia University.

Andere boeken door Joseph Stiglitz

Over Linda Bilmes

Linda Bilmes is Harvard-econoom en gespecialiseerd in staatsfinanciën. Ze heeft gewerkt bij het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken.

Andere boeken door Linda Bilmes

Inhoudsopgave

Voorwoord
Dankwoord

1 Is het echt 3 biljoen dollar?
2 De kosten voor de nationale begroting
3 De echte kosten van de zorg voor onze veteranen
4 oorlogskosten die niet door de regering worden betaald
5 De macro-economische gevolgen van de conflicten
6 De wereldwijde gevolgen
7 De aftocht uit Irak
8 Leren van onze fouten: hervormingen voor de toekomst

Bijlagen
Brief van de president aan de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden over de teewijzigingsnoodwet
De ontwikkelingen op de website van het ministerie van Defensie betreffende de operatie Iraqi Freedom
Over methodieken
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oorlog van $3 biljoen