Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De geniale vriendin

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789028440494
Direct te downloaden

Samenvatting

Deel 1 van de Napolitaanse romans

Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

‘De momenten waar het echt om draait in het leven, dat zijn er maar een paar. De gebeurtenissen waardoor we zijn geworden wie we zijn, staan als een brandmerk in onze ziel geschroeid. We kunnen er nooit van loskomen. Hooguit kunnen we ze beschrijven. Dat is het verhaal van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante.’ - De Groene Amsterdammer
‘Als ik Elena Ferrante lees, kan ik niet meer stoppen.’ - The New Yorker
‘Zoveel beter dan goed. *****’ D- e Standaard
‘Een prachtig beschreven vriendschap.’ - VROUW
‘Ferrante weet met rake typeringen elk personage tot mens van vlees en bloed te maken. ****’ -
Leeuwarder Courant
‘Net zo heftig als een uitbarsting van de Vesuvius.’ - La Repubblica
‘Ferrante concentreert zich op een postzegel die ze uitvergroot tot wereldformaat. ****’ - NRC Handelsblad
‘Zadie Smith is fan – en wij ook.’ - Vogue

Specificaties

ISBN13:9789028440494
Trefwoorden:roman, literatuur
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:357
Druk:1
Verschijningsdatum:8-5-2015
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
MEER Moois - De keuze van de redactie - Deense, geniale en rebelse vrouwen
Marjan Maandag 25 maart 2021 Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Monique, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Over Elena Ferrante

‘Ik geloof dat boeken, als ze geschreven zijn, hun auteurs niet meer nodig hebben. Als ze wat te zeggen hebben, zullen ze vroeg of laat lezers vinden.’ Dit schreef de Italiaanse bestsellerauteur Elena Ferrante, auteur van 'Dagen van verlating' (2003), 'De verborgen dochter' (2008), 'Kwellende liefde' (2016) en de Napolitaanse romans 'De geniale vriendin' (2013), 'De nieuwe achternaam' (2015), 'Wie vlucht en wie blijft' (2016) en 'Het verhaal van het verloren kind' (2016). Het zijn deze Napolitaanse romans, prachtige romans over het vrouwelijk bestaan en over vriendschap en rivaliteit die Ferrante in en buiten Italië gelijk hebben gegeven. Critici, lezers en boekhandelaren in onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Denemarken lopen over van enthousiasme voor de romans van deze auteur, van wie niemand weet wie zij is.

Andere boeken door Elena Ferrante

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De geniale vriendin