Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 44% korting
,

De elite 2009

De Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders

Paperback Nederlands 2009 9789029083799
Dit product is niet meer leverbaar
VOORDEEL - 44% korting

Samenvatting

In het egalitaire Nederland bestaat nog altijd een toonaangevende bestuurlijke elite, een kleine, nauw verweven en niet-democratisch gekozen groep die vooral op de achtergrond actief is en grote invloed heeft op politiek en beleid. Dat is het mooie van Nederland, aldus oud-Akzo-topman Kees van Lede, een kenner. 'Je kunt dingen hier heel makkelijk onderling regelen. Mits je elkaar kent natuurlijk.'

Wat dat betreft is er weinig veranderd sinds de dagen van vakbondsleider Jan Mertens, die in 1968 opzien baarde met zijn stelling dat de economische macht in Nederland in handen is van circa tweehonderd personen, de legendarische Tweehonderd van Mertens. Al moet de huidige elite wel opereren in steeds sneller veranderende (internationale) omstandigheden.

Volkskrant-journalisten Wilco Dekker en Ben van Raaij hebben de ontwikkelingen binnen de moderne Tweehonderd van Mertens voor het derde achtereenvolgende jaar in kaart gebracht. Dit boek bundelt de verhalen die zij hierover dit jaar publiceerden. Met: de complete Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders 2008, de ranglijst waar invloedrijken liever niet op staan.

Specificaties

ISBN13:9789029083799
Trefwoorden:welvaart, elite
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:248
Druk:1
Hoofdrubriek:Economie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Wilco Dekker

Wilco Dekker (1964) is journalist. Hij is verslaggever bij 'Het Vervolg', het achtergrondkatern van de Volkskrant. Hij werkte eerder als politiek verslaggever in Den Haag en als financieel journalist.

Andere boeken door Wilco Dekker

Over Ben van Raaij

Ben van Raaij (1959) is journalist en historicus. Hij is verslaggever bij 'Kennis', het wetenschapskatern van de Volkskrant, en werkte eerder als financieel journalist.

Andere boeken door Ben van Raaij

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De asfaltmachine
2. De internetelite
3 De superklasse
4. Op zoek naar Obama's
5. De Volkskrant Top 200
6. Ringen om de macht

Wouter de Nooy
Register
Fotoverantwoording

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De elite 2009