Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Project- en costcontrol

De operationele beheersing van (multi)projectorganisaties

Paperback Nederlands 2002 9789031221929
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Projecten zijn al zo oud als de mensheid. Het bij deze projecten behorende projectmanagement en projectcontrol is tot op de dag van vandaag volop in ontwikkeling. Het werken in projecten is namelijk een belangrijk middel om de concurrentie, in een steeds sneller veranderende omgeving het hoofd te bieden.

Projectresultaten zijn in belangrijke mate afhankelijk van de manier waarop een project wordt aangestuurd en beheerst. Projectbeheersing wordt in de eerste plaats bepaald door kennis, kwaliteit en voorbereidingstijd van het projectteam en de manier van samenwerken. In de tweede plaats door de kwaliteit van de informatievoorziening.

Dit boek heeft voor de controller, projectcontroller en projectmanager nuttige onderwerpen en tips voor de inrichting en beheersing en verandering van de organisatie van de organisatie met name op operationeel niveau. Het boek gaat over organisatiestructuren, beheersaspecten, processen, methoden, technieken, (informatie)systemen en niet in de laatste plaats de mens.

Specificaties

ISBN13:9789031221929
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:145
Verschijningsdatum:29-11-2012

Lezersrecensies

4.5 van de 5
21 stemmen
16
1
3
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Guido Fröhlichs

Ir. Guido H.J.M. Frohlichs RC heeft na zijn studie Technische Bedrijfskunde later in zijn loopbaan de postdoctorale opleiding tot Register Controller aan de Universiteit Maastricht gevolgd. Het is belangrijk om methoden en technieken goed toe te passen. Het is echter nog belangrijker mensen mee te nemen in een verandering en zich verder te laten ontwikkelen. Om persoonlijk te groeien en zijn kennis en ervaring nog beter over te brengen heeft hij zich verdiept in NLP en de NLP-coachopleiding succesvol afgerond. Door middel van managementcoaching begeleidt hij projectmanagers, programmamanagers, projectcontrollers en projectteams om zich verder te ontwikkelen. Zijn werkervaring omvat functies als projectmanager bij NedCar, Philips, Hogeschool Zuyd, projectcontroller bij DSM, manager Finance & Control bij Maecon, manager sales control Benelux bij Rockwool, financial controller bij de afdeling Strategie & Control van de gemeente Heerlen en manager Finance, Control en IT van Schunck. Bij interim-adviesbureau Fagro heeft hij als principal consultant opdrachten uitgevoerd voor onder andere DHL, Janshen-Hahnraths, gemeente Sittard- Geleen, Sabic, Ankerpoort, Universiteit Maastricht, ABN AMRO, Open Universiteit, Rijkswaterstaat Maaswerken en Vodafone. Momenteel werkt hij als zelfstandig professional voor CAP-able. CAP-able helpt bij het professionaliseren van het werken in projecten, programma’s en projectportfolio’s door middel van (maatwerk) trainingen/workshops, managementcoaching, het adviseren bij de inrichting van de projectorganisatie, het begeleiden bij Project Startups en de uitvoering van projecten.

Andere boeken door Guido Fröhlichs

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding
2. Projecten in functionele en multiprojectorganisatie
3. De projectorganisatie: projecten en afdelingen
4. Projectcontrol, de tien beheersaspecten
5. De beheersing van de afdelingen, bedrijfscontrol, costcontrol
6. De AO van een projectorganisatie
7. Projectresultaten en projectkasstromen
8. Enkele stellingen over projectorganisaties

Literatuurlijst
Auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Project- en costcontrol