Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Behandelingsstrategieën bij Burnout

Paperback Nederlands 2001 9789031335596
Niet leverbaar.

Samenvatting

De belangstelling voor burnout blijft groot. Sinds in 1996 het boek 'Behandelingsstrategieën bij burnout' verscheen is de wetenschappelijke belangstelling voor oorzaken, diagnostiek en behandeling van burnout zodanig sterk toegenomen dat een grondige herziening van dit standaardwerk noodzakelijk is. Vanzelfsprekend gaan de auteurs nog steeds in op de relatie tussen geestelijke werkbelasting en gezondheid, symptomatologie en differentiële diagnostiek van burnout, behandeling van klachten, preventie in organisaties, reïntegratie en terugvalpreventie.

Wel zijn al deze hoofdstukken grondig gereviseerd. Daarnaast zijn hoofdstukken over de geschiedenis van burnout, het WEB-model en een fysiologisch model ter verklaring van burnout toegevoegd. Een apart hoofdstuk over het meten van de ernst van burnout en een bespreking van diverse meetinstrumenten werd speciaal voor het boek geschreven door dr. Van Dierendonck. Vanzelfsprekend ontbreken de beslisbomen niet die dit boek een perfecte mix maken tussen wetenschappelijk gefundeerde kennis en praktische toepasbaarheid.

De ontwikkeling van het boek Behandelingsstrategieën bij burnout in de serie Arbeidsgeneeskunde en de organisatie van het eraan gekoppelde symposium zijn initiatieven van CURE & CARE development. CCd wil hiermee een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van standaarden en strategieën die leiden tot kwaliteits- en efficiencyverbetering in de gezondheidszorg.

Specificaties

ISBN13:9789031335596
Trefwoorden:burn-out
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:106
Druk:2
Verschijningsdatum:17-11-2005

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
2
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Kees Hoogduin

Prof. Kees Hoogduin is gespecialiseerd op het gebied van angststoornissen, psychogene verlammingen en burnout. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van een behandelingsstrategie voor burnout-klachten. Hij is redacteur van het Handboek voor psychopathologie en Protocollaire behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg. Hoogduin is lid van de directie van de HSK Groep, een instituut gespecialiseerd in de psychologische behandeling van werkgerelateerde klachten als burnout en angststoornissen.

Andere boeken door Kees Hoogduin

Inhoudsopgave

Ten geleide

1. De stormachtige geschiedenis van een krachtige metafoor
2. Burnout: klinisch beeld en diagnostiek
3. Hoe werkomstandigheden van invloed zijn op burnout: Het Webmodel
4. Psychologie van burnout
5. Assessment van burnout
6. Behandeling van burnout
7. Preventie en tegengaan van burnout in organisaties
8. Richtlijnen en behandelingsstrategieën

Register

Personalia

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Behandelingsstrategieën bij Burnout