Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Taal en stilte

Naar een leiderschap voorbij de angst

Paperback Nederlands 2014 9789031739011
Voormalig top 100Totaal 7 dagen
Verkooppositie 452Hoogste positie: 89
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Zowat overal, in de zorgsector, het onderwijs en de administratie, wordt de managementpraktijk gekoloniseerd door een zielloze taal die de ervaring van het werk en van het leven verschraalt. Een taal die mensen herleidt tot functies en instrumenten van een louter op efficiëntie gericht beleid dat niet het goede nastreeft, maar de onhaalbare maximalisatie van zakelijke doelstellingen. De gevolgen zijn ernstig: een toenemend aantal mensen lijdt aan een gevoel van zinloosheid, negatieve zelfperceptie, burn-out en depressie.

Met dit boek wil Johan Verstraeten de diepere oorzaak van de hedendaagse malaise beschrijven. Niet om een negatieve analyse te maken, maar om aanknopingspunten te zoeken voor een oplossing: de herontdekking van twee verwaarloosde bronnen van leiderschap: inspirerende taal en de herovering van de ruimte waarin mensen de innerlijke kracht ontdekken om hun angst voor verandering te over- winnen.

Specificaties

ISBN13:9789031739011
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:85
Druk:1
Verschijningsdatum:3-10-2014
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Johan Verstraeten

Johan Verstraeten is hoogleraar aan de KU Leuven en coördinator van de onderzoekseenheid Theologische en Comparatieve Ethiek. Hij doceert onder meer business ethics en ‘leiderschap, spiritualiteit en professionele integriteit’. Hij combineert op een unieke wijze theoretische kennis met praktische ervaring in leiderschapsontwikkeling en Igna- tiaanse spiritualiteit. Als liefhebber van literatuur en muziek voegt hij hieraan een extra dimensie toe.

Andere boeken door Johan Verstraeten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taal en stilte