Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Waarom gemeenten niet naar burgers luisteren

In zeven stappen naar betere participatie

Paperback Nederlands 2015 9789035248403
Niet leverbaar.

Samenvatting

Dit aanstekelijk geschreven boekje geeft de zoektocht weer van twee goed ingevoerde schrijvers die zich, zoals velen, zorgen maken over de relatie tussen (gemeentelijke) overheid, politiek en burgers. Dat is geen nieuw probleem, maar het heeft de afgelopen tijd hernieuwde aandacht gekregen. Terecht, want bij velen leeft het idee dat die relatie nieuwe energie en nieuwe vormen nodig heeft, en dat het urgent is om daar energie in te steken.

De afgelopen jaren zijn er tal van pogingen ondernomen om die relatie te verbeteren. Pogingen vanuit de politiek, maar even zeer pogingen die door burgers zelf zijn geëntameerd. Want burgers laten zich steeds minder zeggen, en burgers zijn op hun beurt graag bereid om energie te stoppen in eigen omgeving. Sommige pogingen zijn succesvol, van andere moet dat nog maar blijken. Dit boekje geeft in ieder geval een mooi overzicht van de activiteiten die her en der in den lande ondernomen worden.

Job Cohen Rob Janssen (1957) Ruim dertig jaar ervaring als spreker, presentatie trainer, gespreksleider en schrijver. Ontwikkelde het concept van onderwatercommunicatie als extern gespreksleider van vele bewonersavonden voor gemeenten. Initiatiefnemer van de eerste G1000 in Nijmegen.Paulus Blom (1963)Werkt circa dertig jaar als communicatieadviseur, vooral voor de overheid. Studeerde af in Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit. Werkt sinds 2011 vanuit zijn eigen bureau Exore Communicatie. Bedacht het 7W-model om de communicatie van de overheid te verbeteren.

Specificaties

ISBN13:9789035248403
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:29-8-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rob Janssen

Zijn hele leven heeft Rob Janssen op podia in binnen- en buitenland gestaan. Oorspronkelijk op het gebied van variété en cabaret. Sinds begin 90-er jaren is hij actief op de zakelijke vergadermarkt. Door zijn openhartige en laagdrempelige aanpak weet hij moeiteloos contact te leggen met elk publiek. Na vele sprekers met steeds dezelfde saaie PowerPoint presentatie besloot hij een authentiek training te ontwikkelen onder de titel "Presenteren met Plezier".

Andere boeken door Rob Janssen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom gemeenten niet naar burgers luisteren