Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar

Gebonden Nederlands 2016 9789036813457
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Pedagogisch medewerkers op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen hebben een belangrijke rol in de opvoeding van kinderen. Daar is iedereen het inmiddels over eens. Opvang = opvoeden. Dit vraagt om een pedagogiek die specifiek voor kindercentra ontwikkeld is.

Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar:- inspireert en ondersteunt pedagogische medewerkers bij hun dagelijks werk;- vormt de basis voor het pedagogisch beleid van kindercentra;- maakt wetenschappelijke kennis en praktijkkennis toegankelijk voor de hele sector;- is uitgangspunt voor de kinderopvangopleidingen;- laat zien wat opvoeden in kindercentra inhoudt voor ouders en geïnteresseerden.Dit boek - een initiatief van het Landelijk Pedagogenplatform Kinderopvang - is een must voor (aankomend) pedagogisch medewerkers in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Louis Tavecchio (hoogleraar kinderopvang UvA): 'Ik beschouw het Pedagogisch kader als een waardevol initiatief. Ik hoop dat de geformuleerde uitgangspunten, ideeën en werkwijzen in het Pedagogisch kader zullen inspireren en verdieping brengen in de dagelijkse praktijk van de kinderopvang.

'Bea Naninck (brancheadviseur Calibris): 'Mijn advies: zet het Pedagogisch kader op de agenda van het overleg tussen opleidingen en werkveld. Het biedt opleidingen veel houvast om hun onderwijs verder in te richten als het gaat om pedagogische vaardigheden.'

Corrie van Brenk (ABVAKABO FNV): 'Dit boek laat zien hoe belangrijk het werk van een pedagogisch medewerker in de kinderopvang is. Deze erkenning is volkomen terecht want het is een beroep op trots op te zijn! Wij leveren hier graag een bijdrage aan.'

Specificaties

ISBN13:9789036813457
Trefwoorden:pedagogiek
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:272
Druk:2
Verschijningsdatum:5-10-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Elly Singer

Elly Singer is onderzoeker, pedagoog en ontwikkelingspsycholoog, en was verbonden aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Elly Singer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar