Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Supervisie als proces

Een gids voor de praktijk

Paperback Nederlands 2021 9789036825252
Verkooppositie 5494Hoogste positie: 355
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit handboek biedt kaders én concrete handvatten voor de supervisor (in spe). De nadruk ligt op het leren faciliteren van het supervisieproces. Het laat zien hoe je als supervisor supervisanten kunt helpen psychotherapeutische en professionele vaardigheden te verwerven en integreren, zoals het opbouwen van een werkrelatie, het gepast en gefaseerd spiegelen en interveniëren, het toepassen van een behandelprotocol afgestemd op de cliënt, en het reflecteren op het eigen professioneel handelen.

'Supervisie als proces' bestaat uit twee delen. Het eerste deel biedt een algemene oriëntatie op het werkveld van supervisie. Begripsbepaling en positionering van supervisie, rollen, taken, verantwoordelijkheden en competenties van de supervisor, alsook het supervisieproces komen aan de orde .

Deel twee focust op de praktijk van supervisie in de verschillende fasen van het supervisieproces. Hoe zet je als supervisor de supervisant aan het werk? Hoe begeleid je de supervisant door zijn leercyclus? Welke tools kan je hierbij inzetten? Wat doe je als een supervisieproces vastloopt? Hoe vergroot je supervisants bewustzijn van onbewuste interferende processen en vormen van automatische coping? Wat zijn de aandachtspunten voor specifieke behandelcontexten?

Dit boek is bestemd voor supervisoren en zij die daartoe in opleiding zijn. Het boek kan onder andere gebruikt worden binnen de opleidingen tot psychotherapeut, gz-psycholoog, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog, klinisch orthopedagoog en psychiater.

Specificaties

ISBN13:9789036825252
Trefwoorden:supervisie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:25-8-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Nelleke Nicolai

Nelleke Nicolai is psychiater, psychotherapeut en psychoanalyticus. Ze is opleider en supervisor van het NPG en redacteur van het Tijdschrift voor Psychoanalyse. Ze is medeauteur van o.a. het 'Handboek Psychotherapie na seksueel misbruik' ( De Tijdstroom) en 'Empathie; het geheime wapen van psychiaters en psychotherapeuten' (Diagnosis Uitgevers).

Andere boeken door Nelleke Nicolai

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Supervisie als proces