Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Capaciteitsplanning in de zorg

Gebonden Nederlands 2021 9789036825665
Voormalig top 100Totaal 11 dagen
Verkooppositie 2523Hoogste positie: 89
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het uitgangspunt van dit boek is goede patiëntenzorg, kostenbeheersing en aantrekkelijk werkgeverschap. Zorg wordt geleverd door mensen. Een tevreden of ontevreden patiënt oordeelt vooral op basis van de inzet en het handelen van zorgverleners.

Een zorginstelling bestaat, voor alles, uit medewerkers en niet uit apparatuur, stenen of (gratis) parkeerplaatsen. Het belang van de medewerker heeft geleid tot toenemende aandacht voor het personeelsbeleid. Dat geldt voor de volle breedte, van werving en selectie, matching van taken en competenties tot en met continue scholing en toetsing.

Naar verhouding is er minder aandacht voor de planning van de inzet van medewerkers. Dat roept verbazing op. Een niet-passende bezetting heeft aanzienlijke consequenties: via de niet-gemotiveerde, onder- of overbelaste medewerkers kan deze leiden tot mindere kwaliteit van zorg. Ook is een niet-passende bezetting een directe aanslag op de doelmatigheid van de onderneming. Het is deze constatering die de verantwoording vormt voor het onderwerp van dit boek.

Sinds het verschijnen van de eerste druk heeft capaciteitsmanagement niet alleen meer maar vooral ook andere aandacht gekregen. Veel zorginstellingen hebben integraal capaciteitsmanagement onderdeel gemaakt van zowel de instellingsstrategie als hun beheersystemen. Vanuit dat perspectief is de tweede editie van 'Capaciteitsplanning in de zorg' geschreven.

Het boek is geschreven voor managers, bestuurders, artsen, studenten op hbo- en universitair niveau en organisatieadviseurs op de gebieden logistiek, capaciteitsmanagement, operations management, organisatieontwikkeling en strategie.

Specificaties

ISBN13:9789036825665
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:426
Druk:2
Verschijningsdatum:9-2-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Bart Berden

Bart Berden is arts. In 2004 werd hij bestuurder van het toenmalige St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Na de fusie met het TweeSteden ziekenhuis in 2013 werd hij voorzitter van de raad van bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Deze functie oefent hij nog steeds uit. Vanaf 2008 was hij hoogleraar Organisation Development in Hospital Care aan de TIAS Business School. Sinds eind 2019 is hij bijzonder hoogleraar Organisatie Ziekenhuiszorg aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Hij is voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg in Brabant.

Andere boeken door Bart Berden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Capaciteitsplanning in de zorg