Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Seksuele problemen

Diagnostiek en behandeling

Paperback Nederlands 2023 9789036828932
Verkooppositie 4125Hoogste positie: 4125
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek is een praktische handleiding bij het diagnosticeren en behandelen van seksuele problemen. De probleemgerichte en uniforme hoofdstukopbouw geeft houvast aan allen die in de klinische praktijk werken met mensen met seksuele problematiek. Stapsgewijs wordt onderscheiden welke interventies bij welke klacht passend zijn.

Het boek biedt de seksuologische hulpverlener een praktisch naslagwerk in aanvulling op bekend veronderstelde kennis die zoveel mogelijk is geactualiseerd. Voor de niet-seksuologische professional biedt het boek een compact overzicht van noodzakelijke kennis om te kunnen diagnosticeren en vormt het een basis voor eenvoudige interventies en voor het adequaat verwijzen naar de seksuologische hulpverlening.

Het boek is een herziening van het in 2010 gepubliceerde boek 'Seksuele disfuncties. Diagnostiek en behandeling'. De hoofdstukken over seksuele disfuncties zijn geactualiseerd en drie hoofdstukken zijn toegevoegd: 'Hyperseksualiteit, Parafilie' en 'Genderdysforie'. De toegenomen inzichten in definitie, concept, diagnostiek en behandeling van deze problematiek, en de behoefte vanuit de klinische praktijk om meer houvast en eenduidigheid, zette ons tot deze uitbreiding aan. Tevens zijn vignetten aan elk hoofdstuk toegevoegd om de klinische toepassing te illustreren.

Naast de tekst bevat elk hoofdstuk een beslismatrix waarin de te volgen strategieën in diagnostiek en behandeling beknopt worden weergegeven. De matrix duidt aan welke interventies bruikbaar zijn, mede afhankelijk van de complexiteit van het probleem en van de competenties waarover de clinicus beschikt. Diverse interventies zijn online beschikbaar.

Redactie
Dr. P. (Peter) Leusink, huisarts, seksuoloog NVVS, supervisor NVVS, docent, werkzaam bij de Seksuele Zaak, Utrecht
Drs. G. (Gertruud) Borst, GZ-psycholoog/psychotherapeut, seksuoloog NVVS, systeemtherapeut NVRG, supervisor NVVS en NVRG, docent, werkzaam bij GGZ PsyQ Beverwijk
Drs. Y. (Yvonne) Merkies, klinisch psycholoog/psychotherapeut, supervisor EMDR en VGCt, docent, manager behandelzaken bij Sinai Centrum

Specificaties

ISBN13:9789036828932
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:355
Druk:2
Verschijningsdatum:19-4-2023
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Seksuele problemen