Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Help, onze school is gekleurd!

De toekomst begint in het onderwijs

Paperback Nederlands 2017 9789038803777
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Diversiteit is een onderwerp waar bijna iedere onderwijsinstelling in Nederland mee te maken heeft, van basisschool tot middelbare school, van het mbo tot universiteiten. Meer dan 95% van de docenten in ons land heeft een Nederlandse achtergrond, terwijl 15% procent van alle leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs van niet-westerse afkomst is.

In de grote steden ligt dit percentage zelfs tussen de 40% en 60%. Op veel scholen leidt dit tot dilemma’s: op welke manier moet er worden omgegaan met leerlingen met andere wortels? De urgentie van deze problemen is groot: het studiesucces van allochtone jongeren is nog altijd aanzienlijk lager dan dat van hun autochtone leeftijdsgenoten, en veel jongeren uit de derde en vierde generatie voelen zich minder verbonden met Nederland dan hun ouders en grootouders.

Wat dat zegt over de toekomst van de integratie laat zich raden. Beide auteurs hebben hun sporen op het gebied van onderwijs en diversiteit ruimschoots verdiend. 'Help, onze school is gekleurd!' is onmisbaar voor docenten en beleidsmakers, maar ook voor ouders die meer willen weten over de dagelijkse realiteit waarin hun kinderen op school rondlopen. En voor iedereen die beseft dat de toekomst van Nederland daar begint: op school.

Specificaties

ISBN13:9789038803777
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:432
Druk:1
Verschijningsdatum:6-3-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Machteld de Jong

Machteld de Jong (1972) werkt bijna 20 jaar in het hoger onderwijs als docent en onderzoeker, met als focus het studiesucces van (allochtone) studenten en diversiteit in brede zin van het woord. Ze schreef eerder Diversiteit in het Hoger Onderwijs, over de onderlinge relaties tussen docenten en (allochtone) studenten. Sinds 2016 is zij associate lector ‘Diversiteit in Organisaties’.

Andere boeken door Machteld de Jong

Over Huub Nelis

Huub Nelis is oprichter van YoungWorks, het onderzoeks- en reclamebureau dat zich al 15 jaar op een creatieve manier verdiept in de jongerencultuur. Hij was in de jaren ‘90 de eerste voorzitter van de Nationale Jongerenraad voor Milieu en Ontwikkeling en stond aan de wieg van vele vernieuwende jongerenprojecten.

Andere boeken door Huub Nelis

Inhoudsopgave

De plek waar alle verschillen samenkomen
Voorwoord

Deel 1: Wat is er eigenlijk aan de hand?
Deel 2: Hoe moeten we hiermee omgaan?
Deel 3: Achtergronden

Noten
Dankwoord
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help, onze school is gekleurd!