Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

OO-Programmeren in Java met BlueJ

Paperback Nederlands 2013 9789039527054
Niet leverbaar.

Samenvatting

BlueJ is een krachtig hulpmiddel bij de introductie van objectgeoriënteerde begrippen, omdat het maken van een gebruikersinterface niet nodig is. Elke student kan zich daardoor volledig richten op het ontwerpen van klassen, het maken van objecten en het testen daarvan in BlueJ.

In vrijwel alle boeken over programmeren komen klassen als het ware uit de lucht vallen. In de praktijk zijn klassen echter vaak het resultaat van analyse en ontwerp, testen, heroverwegen en opnieuw analyseren en ontwerpen. Het is daarom belangrijk studenten in een zo vroeg mogelijk stadium kennis te laten maken met analyse en ontwerp, en het gebruik van UML. Door het nadenken over klassen, hun onderlinge relaties en het maken van diagrammen kunnen studenten zich in korte tijd deze concepten eigen maken.

In dit boek ligt dan ook vanaf het begin de klemtoon op zorgvuldige analyse en ontwerp, zonder daarbij de aandacht voor de taal Java, controlestructuren en algoritmiek te verwaarlozen. Hierbij wordt op een zinvolle en correcte manier gebruik gemaakt van UML en gedemonstreerd wat dit alles in Java-code betekent.

In deze tweede druk zijn voorbeelden en opgaven gestroomlijnd, onvolkomenheden verbeterd en UML-diagrammen aangepast. Aanvullende materiaal, zoals de broncode van de voorbeelden, extra hoofdstukken over exception handling en streams, de uitwerkingen van de opgaven en PowerPoint-presentaties bij de hoofdstukken zijn te vinden op websites www.academicservice.nl en www.gertjanlaan.com.

De heldere stijl, de aansprekende voorbeelden en vele vragen en opgaven maken dit boek tot een perfecte introductie in software engineering met Java.

Specificaties

ISBN13:9789039527054
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:384
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:27-2-2013
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gertjan Laan

Gertjan Laan (www.gertjanlaan.nl) was als docent werkzaam in het hoger onderwijs. Hij gaf jaren les in wiskunde en programmeertalen, waaronder C++ en Java. Hij is auteur van diverse succesvolle boeken, waaronder Aan de slag met Java, Aan de slag met Ruby, Datastructuren in Java, OO-programmeren in Java met BlueJ.

Andere boeken door Gertjan Laan

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Klassen en objecten
2. Zelf klassen maken
3. Analyse en ontwerp
4. Collecties
5. De keuzes
6. Herhalingen en algoritmen
7. Polymorfie en overerving
8. Gebruikersinterface
9. Polymorfie met interfaces
10. Afbeeldingen en animaties

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OO-Programmeren in Java met BlueJ