Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Basisprincipes praktijkonderzoek

Windesheim-OSO-Boeken

Paperback Nederlands 2013 9789044130690
Verkooppositie 2819
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Sinds de invoering van het bachelor/masterstelsel dienen ook hogescholen onderzoek te verrichten en hun studenten onderzoeksvaardigheden bij te brengen. Het gaat om een ander soort onderzoek dan op de universiteiten gebruikelijk is. Men spreekt men over toegepast onderzoek, actieonderzoek en vooral: praktijk(gericht) onderzoek.

Dit boek reikt een visie aan voor het onderzoek op de hogescholen: praktijkonderzoek. Het is primair bestemd voor studenten en hun begeleiders, ofwel een studieboek. De keuze voor onderzoeken op de hogeschool betekent dat het boek kiest voor eenvoudige vormen van onderzoek, gericht op vragen die in de alledaagse beroepspraktijk leven. Het gaat om onderzoek door professionals in de praktijk, bedoeld om de eigen praktijksituatie beter te begrijpen en te verbeteren.

De auteur heeft een zeer ruime ervaring met het begeleiden van praktijkonderzoek op de universiteit en hogeschool, met name bij de opleidingen 'Orthopedagogiek' en 'Speciale Onderwijszorg'. Het werkveld '(speciaal) onderwijs' vormt dan ook de eerste insteek van dit boek. Maar ook opleidingen voor andere werkvelden, zoals de jeugdzorg, de gehandicaptenzorg, de welzijnssector, kunnen er profijt van hebben. Dat blijkt uit het feit dat het boek ook in dat soort opleidingen gebruikt wordt.

Specificaties

ISBN13:9789044130690
Rubriek:Non-profit
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Uitgever:Garant
Druk:14
Verschijningsdatum:14-12-2017

Lezersrecensies

3.8 van de 5
6 stemmen
0
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frits Harinck

Frits Harinck studeerde psychologie aan de Universiteit Leiden en promoveerde er op een onderzoek naar kindertherapie. Hij werkte jarenlang bij de afdeling Orthopedagogiek van deze universiteit. De voorbije tien jaar was hij verbonden aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle, bij de masteropleiding Special Educational Needs. Momenteel heeft hij een eigen adviesbureau voor het opzetten en verbeteren van praktijkonderzoek op hogescholen (www.harinckadviesbureaupraktijkonderzoek.nl).

Andere boeken door Frits Harinck

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisprincipes praktijkonderzoek