Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , , , e.a.

Publiek gaan!

Politiserend handelen in het sociaal werk

Paperback Nederlands 2022 9789044138733
Verkooppositie 4882Hoogste positie: 4882
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Politiserend handelen is een krachtige en specifeke manier om je politieke opdracht als sociaal werker vorm te geven. Vertrekkend vanuit de normatieve grondslag van het sociaal werk draag je zo bij aan het publieke meningsverschil over hoe we de samenleving inrichten.
Dit boekt brengt politiserend handelen als deel van het DNA van het sociaal werk op begrip en reikt je een handelingskader aan. Het schetst kansen en bedreigingen voor dit handelen vanuit tendensen in de omgeving en in het sociaal werk zelf. Het blikt terug en verkent hoe sociaal werkers vroeger en vandaag politiserend werken rond maatschappelijke uitdagingen als wonen, werk, duurzaamheid en migratie.
Het boek nodigt elke sociaal werker en sociaalwerkorganisatie uit om in de eigen context te onderzoeken hoe men kan bijdragen tot het publieke meningsverschil. Het nodigt beleidsmakers uit om de waarde van dit politiserend handelen te erkennen als onderdeel van een vitale democratie. Het nodigt opleiders uit het een plek te geven in de kern van de opleiding van sociaal werkers.
Meer dan 50 praktijkwerkers, opleiders en academici dragen bij aan dit boek, een initiatief van Socius, steunpunt sociaal-cultureel werk in het kader van het actieplan Sterk Sociaal Werk.
Publiek gaan! … omdat het kan en moet!

Specificaties

ISBN13:9789044138733
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:286
Druk:1
Verschijningsdatum:13-4-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Koen Hermans

Koen Hermans is docent sociaal werk en sociaal beleid aan de KU Leuven en tevens projectleider bij LUCAS, KU Leuven.

Andere boeken door Koen Hermans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Publiek gaan!