Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kleine filosofie van de volmaakte mens

Een persoonlijke bloemlezing

Paperback Nederlands 2015 9789044621297
Niet leverbaar.

Samenvatting

De mens wordt steeds meer maakbaar. Genetische manipulatie, almaar slimmere robots en duizelingwekkende ontwikkelingen op het gebied van de informatica en nanotechnologie stellen ons in staat de menselijke natuur naar onze hand te zetten. Waar liggen de grenzen? Wie moet die vaststellen? Hoe gevaarlijk is het wanneer een baby vooraf kan worden samengesteld aan de hand van een keuzemenu? Hoe groot is de kans dat de mens het aflegt tegen vormen van kunstmatige intelligentie die hijzelf heeft ontwikkeld? Kan er zoiets als een humanisme 2.0 ontstaan of leven we binnenkort in het posthumane tijdperk, waar de grens tussen mens en machine niet langer bestaat?In Kleine filosofie van de volmaakte mens heeft Bas Heijne een aantal teksten van spraakmakende denkers over dit onderwerp bijeengebracht. Tezamen vormen zij een onmisbare bijdrage aan een discussie die iedereen aangaat.Bas Heijne is schrijver en essayist. Hij publiceerde twee romans en verschillende verhalen- en essaybundels. Hij is verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij wekelijks een veelbesproken column schrijft. Eind 2013 hield hij de Huizinga-lezing De betovering van de wereld. Voor televisie presenteerde hij de zesdelige reeks De volmaakte mens (VPRO/Human).

Specificaties

ISBN13:9789044621297
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:13-5-2015

Expertrecensies (1)

Kleine filosofie van de volmaakte mens
Peter van den Boom | 3 juni 2015
Wetenschap en techniek ontwikkelen zich steeds sneller om mensen te verbeteren. Is er een techno-wetenschappelijke verwildering in aankomst die de essenties van mens-zijn fundamenteel verandert? Bas Heijne laat in Kleine Filosofie van de Volmaakte Mens vijftien wetenschappers aan het woord.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bas Heijne

Bas Heijne is schrijver, essayist en columnist. Hij publiceerde romans en verhalen. Daarnaast schreef hij spraakmakende essays, waaronder Onredelijkheid (2007), Moeten wij van elkaar houden? (2011), Onbehagen (2016), Staat van Nederland (2017) en Wereldverbeteraars (2017). In 2017 ontving hij de P.C. Hooftprijs voor zijn beschouwend werk.

Andere boeken door Bas Heijne

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kleine filosofie van de volmaakte mens