Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De republiek

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789044622508
Direct te downloaden

Samenvatting

Josip Brik, popfilosoof en professor in de Hitlerstudies, is dood: onopgehelderde omstandigheden. Nu is het aan zijn rechterhand, Friso de Vos, om Briks intellectuele nalatenschap naar zich toe te trekken. Maar er zijn er meer met die ambitie en zodra Friso - jaloers, hypochonder, intelligenter dan goed voor hem is en onhandig verliefd op het meisje dat hij net heeft verlaten _ probeert de concurrentie buitenspel te zetten, tuimelt hij in een verhaal dat absoluut niet het zijne is.
Wat begint als een oefening in rouwverwerking en liefdesverdriet verandert gaandeweg in academische satire, speculatieve geschiedschrijving en iets wat zomaar een spionageroman zou kunnen zijn.
De republiek gaat over bedrog en zelfbedrog, ambitie en liefde, over geschiedenis als entertainment en de jacht op de perfecte vijand.

Joost de Vries (1983) is kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2010 verscheen zijn spraakmakende debuutroman, Clausewitz, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs en de Selexyz Debuutprijs.

Over Clausewitz:

`Een biblio-thriller en een schelmenroman in één.
Joost Zwagerman

`Ook als je de verwijzingen mist, doen de mooie verhalen, treffende vergelijkingen en bovenal de ongrijpbare sfeer van dit debuut je hongeren naar meer.
Maarten Dessing, Knack

`Een magistraal boek. Deze debuutroman vormt het keerpunt in de Nederlandse literatuur. () In stijl, spanning, taalgebruik, metaforiek, eruditie en humor steekt Joost de Vries De ontdekking van de hemel naar de kroon.
Elsbeth Etty, NRC Handelsblad

`Een boek dat zijn buzz zal overleven.
Mark Cloostermans, De Standaard

Specificaties

ISBN13:9789044622508
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Uitgever:Prometheus
Verschijningsdatum:18-4-2013

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De republiek