Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarom generalisten verder komen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020
Verkooppositie 3736
Direct te downloaden

Samenvatting

Om redenen die ik niet kan uitleggen, laat David Epstein me volop genienten van de ontdekking dat alles wat ik dacht niet blijkt te kloppen - Malcolm Gladwell, auteur van 'The Tipping Point'

Experts beweren dat iedereen die een vaardigheid wil ontwikkelen, een instrument wil bespelen of ergens anders de beste in wil worden vroeg moet beginnen, veel moet oefenen en zich daarop volledig moet concentreren. Maar nader onderzoek naar de succesvolste mensen ter wereld, van professionele atleten tot Nobelprijswinnaars, toont aan dat specialisatie eerder de uitzondering is dan de regel.

David Epstein ontdekte dat het juist de generalisten zijn die op de meeste gebieden – vooral die complex zijn – uitblinken. Generalisten zijn creatiever, flexibeler en in staat om verbindingen te maken die hun meer gespecialiseerde collega’s niet kunnen zien. Waarom generalisten verder komen is het baanbrekende onderzoek naar hoe je succesvol bent in de eenentwintigste eeuw.

Door fascinerende verhalen en levendig uitgelegd onderzoek laat Epstein zien waarom, naarmate de wereld steeds complexer wordt, het ontwikkelen van een breed aantal vaardigheden ons kan helpen om te excelleren.

Specificaties

ISBN13:9789044643664
Rubriek:Psychologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:384
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:12-3-2020

Expertrecensies (1)

Waarom generalisten verder komen - 'Interessante voorbeelden'
Freija van Duijne | 1 april 2020
Wie op een banenwebsite zoekt, kan al snel tot de conclusie komen dat werkgevers voor de meeste functies op zoek zijn naar een specialist. Frustrerend voor generalisten, want er is altijd wel iemand met kwalificaties die beter matchen. Iets vergelijkbaars geldt voor onderzoekers en ontwikkelaars die de cross-overs tussen specialismen opzoeken.Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Doe mij maar een generalist
Bertrand Weegenaar 12 mei 2020 In een tijdperk van vergaande specialisatie steekt een oude discussie de kop op: is het beter om specialist dan generalist te zijn? ‘Generalist’ David Epstein geeft in Waarom generalisten verder komen zijn ongezouten mening.
column
Kasparov? Verloor die niet van een computer?
Bertrand Weegenaar 15 april 2020 Op februari 1996 verloor toenmalig schaakwereldkampioen Garry Kasparov zijn eerste partij in zijn eerste match tegen IBM’s Deep Blue schaakcomputer. Hij won deze match uiteindelijk met 4-2. De returnmatch in 1997 ging met 3,5-2,5 verloren. In de 6de en laatste matchpartij blunderde Kasparov in de opening. De hele match was hij geagiteerd en meer met zijn eigen spel bezig dan met dat van zijn tegenstander.
Alle interviews en artikelen (2)

Over David Epstein

David Epstein (1983) is auteur van de New York Times-bestseller 'The Sports Gene'. Epstein was werkzaam voor ProPublica en Sports Illustrated. 'Waarom generalisten verder komen' werd een New York Times nummer 1 bestseller.

Andere boeken door David Epstein

Inhoudsopgave

Inleiding. Roger vs. Tiger

1 De cultus van de snelle voorsrpong
2 Hoe de boosaardige wereld werd gemaakt
3 Als minder van hetzelfde méér is
4 Snel en langzaam leren
5 Denken buiten de ervaring
6 Het probleem met te veel pit
7 Flirten met je mogelijke zelven
8 Het voordeel om een 'outsider' te zijn
9 Lateraal denken met verouderde technologie
10 Gefopt door deskundigheid
11 Leren om je vertrouwde hulpmiddelen te laten vallen
12 Doelbewuste amateurs

Slotwoord. Je reikwijdte vergroten
Woord van dank
Noten
Personenregister

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom generalisten verder komen