Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Op het gevoel

Hoe wij elkaar beïnvloeden met onze emoties

Paperback Nederlands 2012 9789045019581
Niet leverbaar.

Samenvatting

Emoties: de een omarmt ze, de ander verfoeit ze. Vaak worden ze gewantrouwd. De gangbare opinie is dat mensen hun emoties moeten beheersen om goed te kunnen functioneren. Wie zijn emoties de vrije loop laat, wordt al snel gezien als hysterisch en irrationeel.

Gerben van Kleef toont aan dat dit een volkomen achterhaalde opvatting is. Zonder emoties zouden we niet weten wat andere mensen beweegt, wat ze van ons willen en wat wij van hen kunnen verwachten. We beïnvloeden anderen voortdurend met onze emoties, bewust en onbewust - en anderen beïnvloeden ons.

Maar hoe werkt dit precies? Kunnen we onze emoties inzetten bij het sluiten van een goede deal? Welke emoties kan een manager het best tonen om zijn werknemers te motiveren? Krijgen politici die hun emoties laten zien meer stemmen? En waarom zijn sommige mensen zo ongevoelig voor de emoties van anderen?

Van de tranen van Hillary Clinton en de woedeaanvallen van Louis van Gaal tot het emotionele onvermogen van Jan Peter Balkenende.'Op het gevoel' laat zien hoe geraffineerd onze emoties werken en hoe onmisbaar ze zijn voor een succesvol leven.

Specificaties

ISBN13:9789045019581
Trefwoorden:emoties
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:9-5-2012
Hoofdrubriek:Psychologie

Expertrecensies (2)

Op het gevoel
Marjolein Boeren-Hermans | 14 november 2012
In de meeste trainingen, of ze nou zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, of om je professionele vaardigheden te verbeteren, wordt helder gecommuniceerd over emoties. Ze worden gevormd door je ego, je moet ze erkennen, maar ze vooral de baas worden. In het boek 'Op het gevoel' van Gerben van Kleef klinkt een verfrissend tegengeluid.
Lees verder
Op het gevoel
Annegreet van Bergen | 16 mei 2012
Een citaat over onze gezichtsspieren geeft de boodschap van Op het gevoel treffend weer: ‘The face has the only skeletal muscles of the body that are used, not to move ourselves, but to move others.’ De op ons gezicht afleesbare uitdrukkingen van onze gemoedstoestand zijn bedoeld om anderen in te beweging zetten. Ofwel: emoties bevatten belangrijke sociale informatie. Dat is de kern van het betoog van Gerben van Kleef, in april 2012 benoemd tot hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Gerben van Kleef: ‘Goed leiderschap vereist een geraffineerde afstemming van emoties’
Annegreet van Bergen 15 mei 2012 De kersverse hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, Gerben van Kleef, schreef een mooi en verrassend boek, waarin hij laat zien dat we nergens zijn zonder emoties. In Op het gevoel, met als ondertitel ‘Hoe we elkaar beïnvloeden met onze emoties’, wijst hij op de cruciale rol die emoties spelen in ons sociale leven. Zonder emoties zouden we niet weten wat andere mensen beweegt, wat ze van ons willen en wat wij van hen kunnen verwachten. ‘Een manager die effectief wil zijn, is zich bewust van de rol van emoties,’ aldus Van Kleef.

Over Gerben van Kleef

Gerben van Kleef (1977) is hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doet onderzoek naar emoties, macht, leiderschap en conflict. Hij werkte aan de universiteit van Berkeley en ontving diverse prestigieuze prijzen en beurzen.

Andere boeken door Gerben van Kleef

Inhoudsopgave

1. Emoties, wat moeten we ermee
2. Emoties als sociale informatie
3. De emotionele mens
4. De emotionele onderhandelaar
5. De emotionele leider
6. De emotionele politicus
7. Al onze emoties niet goed werken
8. Emotie-Invloed

Dankwoord
Noten
Literatuur
Illustratieverantwoording
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op het gevoel