Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het nieuws

Een gebruiksaanwijzing

Paperback Nederlands 2013 9789045025469
Niet leverbaar.

Samenvatting

Nooit eerder was het nieuws zo toegankelijk als nu: het nieuws kunnen we op elk willekeurig moment van de dag raadplegen, we bekijken het nieuws (vluchtig) op onze smartphones of tablets, achter de pc, op de tv, in kranten en tijdschriften. Het nieuws is overal om ons heen en het bepaalt in grote mate de manier waarop wij naar de wereld kijken. Misschien hebben we onderhand een beetje hulp nodig bij wat het nieuws met ons doet: bij de afgunst en de ontzetting, de opwinding en de frustratie; bij alles wat we te horen krijgen, bij alles wat we liever niet hadden geweten.

Vandaar deze bruikbare gebruiksaanwijzing om te proberen een gewoonte die iets normaler en onschuldiger is gaan lijken dan goed voor ons is even wat ingewikkelder te maken, en om ons bewust te maken van de invloed die nieuwsberichten over een beroemdheid, een tropische storm of een seksschandaal van een politicus op ons heeft.

Specificaties

ISBN13:9789045025469
Trefwoorden:nieuws
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:11-2-2014

Expertrecensies (1)

Het nieuws
Yvette Bartholomée | 6 maart 2014
Het nieuws is overal en altijd beschikbaar: op je pc, telefoon of tablet, op tv, of gewoon in de krant. Nú belangrijk, en daardoor ook de ultieme afleiding. Alain de Botton doet in zijn boek ‘Het nieuws: een gebruiksaanwijzing’ precies wat hij in de titel belooft. Hij geeft een handleiding die je kan helpen de niet aflatende stroom informatie die op je af komt te hanteren, te duiden en zelfs te gebruiken om je leven beter te maken.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Alain de Botton

Alain de Botton werd in 1969 geboren in Zwitserland en woont en werkt in Londen. Zijn werk is in twintig talen vertaald.

Andere boeken door Alain de Botton

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Politiek
3. Wereldnieuws
4. Economie
5. Beroemdheid
6. Rampspoed
7. Consumptie
8. Tot besluit

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het nieuws