Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vreugde en pijn in de sport

Ontgoocheling en Verdriet maar ook Hoop en Optimisme (Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2022 9789046611531
Verkooppositie 5783Hoogste positie: 5783
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het ganse spectrum van positieve en negatieve emoties wordt geuit voor, tijdens en na competities, bij sporters en toeschouwers; zelfs bij de sterkste sportcritici en onverschilligen wanneer landgenoten op een internationaal sportevenement een medaille behalen.

Winnaars en verliezers, supporters voor en tegen, jubel, euforie versus balen en ontgoocheling; misbruik en onrecht, verdriet en pijn maar ook fairplay, empathie, integriteit, vreugde en optimisme. In dit werk heb ik het over misbruiken, gevaren en uitdagingen in de sport, wat hiervan de oorzaken zijn en hoe we ze kunnen managen, maar ook over hoe we de positieve mogelijkheden van de sport in de huidige context beter kunnen realiseren. We kunnen beter. Veel beter!

De inzichten en conclusies van Yves Vanden Auweele vestigen de aandacht op een moeilijk maar noodzakelijk debat in de sportsector. Het is aan elke sportorganisatie om vandaag haar leiderschapsrol op te nemen en om haar sporters centraal te zetten, zodat zij op een ethisch verantwoorde en gezonde wijze hun favoriete sport levenslang kunnen beoefenen. Diepgaande en duurzame verandering heeft echter tijd nodig, het is dus belangrijk om de aangehaalde thema’s permanent op de agenda te houden en het effect te meten van alle ondernomen acties.

Specificaties

ISBN13:9789046611531
Trefwoorden:sportklimaat
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:30-6-2022
ISSN:
Jongbloed:Sportrecht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vreugde en pijn in de sport