Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De ijzeren wil

Over bewustzijn, het brein en denkende machines

Paperback Nederlands 2009 9789046702567
Niet leverbaar.

Samenvatting

Dat computers intelligente machines zijn merken we dagelijks; en konijnen - of dieren in het algemeen - zijn meestal ook niet op hun achterhoofd gevallen. Toch lijkt het alsof er een speciale plekje is voor de mens, de intelligentste van allemaal. Veel mensen hebben het gevoel dat wij iets extra's hebben ten opzichte van dieren en machines: een ziel, bewustzijn, of een wil. Maar is dit gevoel terecht?

'De IJzeren wil' gaat over kunstmatige intelligentie en over de filosofische vragen die daaraan verbonden zijn. 'De IJzeren wil' geeft niet per se antwoorden, maar laat wel zien hoe u op een intelligente manier met dit soort vragen om kan gaan. Speels en met voorbeelden uit het dagelijks leven.

Specificaties

ISBN13:9789046702567
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Pandora
Druk:7
Verschijningsdatum:21-10-2009
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bas Haring

Bas Haring (1968) is hoogleraar aan de Universiteit Leiden waar hij de leerstoel 'publiek begrip van wetenschap' bekleedt en hij is oprichter van het masterprogramma “Media Technology” voor creatieve wetenschap. Hij promoveerde in 1997 in de Kunstmatige Intelligentie en houdt zich bezig met de relatie tussen de natuurwetenschap en filosofische vraagstukken. Zijn debuut 'Kaas en de Evolutietheorie' won in 2002 de Gouden Uil voor jeugdliteratuur en de Eureka! prijs voor populair wetenschappelijke literatuur. Naar aanleiding van het programma 'Proefkonijnen' heeft hij begin 2014 het boek 'Doe dit vooral thuis' uitgebracht. Aan de hand van dit boek wil hij dat de lezer zichzelf vragen stelt over de wetenschap en zélf op onderzoek uitgaat. Als spreker weet hij altijd een verrassende draai te geven aan zijn verhaal. Hierdoor weet hij zijn toehoorders telkens weer te boeien en hen aan te zetten tot het overdenken van zijn visie.

Andere boeken door Bas Haring

Inhoudsopgave

1. De geest
2. Het brein
3. Machines
4. Kunstmatige intelligentie
5. Naar school
6. Denken
7. De betekenis van betekenis
8. Ik zie, ik zie…
9. De betekenis van woorden
10. De ijzeren wil
11. Visje
12. Voelen.
13. Kunstdier
14. Wie ben ik!
15. De machine aan het woord
16. Bewustzijn
17. Mensenspul

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ijzeren wil