Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wat LED je?

Met een lampje de wereld redden

Paperback Nederlands 2009 9789046806623
Niet leverbaar.

Samenvatting

In een realistisch en inspirerend verhaal neemt succesvol ondernemer Ruud Koornstra u mee in zijn zoektocht naar oplossingen voor een betere wereld. Hij laat de lezer delen in zijn successen, zijn missers en bijzondere ontmoetingen met o.a. Bill Clinton, Tony Blair en Kofi Annan. Koornstra toont aan dat de oplossingen voor vele mondiale bedreigingen voor het oprapen liggen en dat er met duurzaam ondernemen geld te verdienen valt. De LED-lamp is voor de ondernemer hét lichtend symbool voor hoe het anders kan.

Als we bereid zijn de oogkleppen af te doen en zelf verantwoordelijkheid durven te nemen, zo betoogt Koornstra, dan komt het veel sneller goed met de wereld dan we ooit hadden kunnen bevroeden. 'Wat LED je?' is daarmee een krachtige en oprechte oproep aan ieder individu om op te staan en mee te helpen de wereld van de ondergang te redden. Duurzaam ondernemen biedt oneindig veel kansen, voor een betere wereld én voor ondernemers.

Een deel van de opbrengst van 'Wat LED je?' zal ten goede komen aan het Wereld Natuur Fonds.

Specificaties

ISBN13:9789046806623
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2009
Hoofdrubriek:Economie

Expertrecensies (2)

Wat LED je?
Peter Vermeulen | 6 september 2010
Volgens Ruud Koornstra is duurzaamheid geen belemmerende factor bij het ondernemen. 'Welnee, je kunt er schatrijk mee worden!' In 'Wat LEDje?' beschrijft duurzaam ondernemer Ruud Koornstra zijn succesverhaal waarom en hoe hij de wereld wil redden. Koornstra blijkt een ondernemer pur sang en is totaal niet bang om zijn nek uit te steken om datgene waarin hij gelooft aan de man te brengen. En dat blijkt niet eenvoudig in een wereld vol gevestigde orde en tegenstrijdige belangen. Maar ach. 'Wat LED je?' als je multimiljonair bent met een droom.
Lees verder
Ruud Koornstra ziet het licht
Hans van der Klis | 5 oktober 2009
Ruud Koornstra maakte zijn fortuin als televisieproducent van de Veronica Beach concerten en de TV Show, maar behoort inmiddels tot de meest invloedrijke duurzame ondernemers van Nederland. In Wat LED je? vertelt hij waarom hij de wereld wil redden.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
4 stemmen
1
2
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Ruud Koornstra: 'Er is altijd een duurzamer én beter alternatief'
Hans van der Klis 20 oktober 2009 In samenwerking met de Postcode Loterij heeft Ruud Koornstra, directeur van Tendris, een grootscheepse actie op touw gezet om Nederland aan de duurzame LED-lamp te helpen. In het boek Wat LED je? beschrijft hij hoe hij zich heeft ontwikkeld van vlotte televisieproducent tot duurzaam ondernemer die dit jaar twaalfde staat in de ‘Duurzame 100’ van dagblad Trouw. ‘Wij hebben een revolutie nodig’, zegt hij. M&L sprak met Koornstra over de prijs van LED-lampen, over de opbrengst in lumen of lux, maar ook over complotdenken en de verstikkende bureaucratie.

Inhoudsopgave

Voorwoord
Mijn verhaal is jouw verhaal

Deel I
Het prille begin
Gesjeesde pedagoog
Bij de tv
Een BMW met alles opties
De wereld beter maken

Deel II
De weeffout
Schuurtjes
De zittende macht
Oxxio aan de telefoon

Deel III
Econcern om zeep geholpen
Visa GreenCard
Light Emitting Diode
Een hele mooie lamp

Deel IV
Mesopisch licht
Kaslampen, algen en zonnepanelen

Deel V
Stop de kruipruimte
Philips is om

Deel VI
Pak je didgeridoo
P.I.D.V. en de zeven d's

Mijn dank is groot

Over Tendris Holding

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wat LED je?