Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Snowden Files

Het onthullende verhaal van de meest gezochte man ter wereld

Paperback Nederlands 2014 9789046817025
Niet leverbaar.

Samenvatting

HET COMPLETE VERHAAL OVER HET GROOTSTE AFLUISTERSCHANDAAL OOlT

De e-mails, sms'jes en telefoongesprekken van niet alleen potentiële vijanden van Amerika zijn bekeken en afgeluisterd, maar ook die van miljoenen gewone burgers en van regeringsleiders als Angela Merkel en François Hollande. De NSA heeft daarbij samengewerkt met het Britse GCHQ en internetbedrijven als Google en Yahoo gehackt. Wat nu naar buiten is gekomen, is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg.

'De Snowden Files' is het spannende verhaal van de opmerkelijkste klokkenluider aller tijden. Minutieus laat auteur Luke Harding de stappen zien die Edward Snowden zette om de informatie die hij heeft verzameld met de wereld te delen - 50.000 tot 200.000 geclassificeerde documenten schijnt hij in zijn bezit te hebben.

Dit sensationele boek is het meest complete verhaal over Edward Snowden: zijn werkwijze, zijn vlucht om uit handen van Amerika te blijven en zijn intentie om de wereld te laten zien dat deze afluisterpraktijken volledig uit de hand zijn gelopen en zich onttrekken aan elke vorm van democratische controle.

Specificaties

ISBN13:9789046817025
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:7-1-2014

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Privacy is van ons allemaal
Bertrand Weegenaar 17 maart 2014 Deze week dook ‘privacy’ als onderwerp even onverwacht als heftig de kop weer op. De ING heeft namelijk ontdekt dat de burger de bank ziet als een niet betrouwbare partner, als om het beheer van ‘onze’ bankgegevens gaat. Een storm van verontwaardiging stak op toen ING voorstelde om, met toestemming weliswaar, transactie gegevens te verstrekken zodat wij, de klant, aanbiedingen op maat zouden kunnen krijgen.

Over Luke Harding

Luke Harding is an award-winning foreign correspondent with the Guardian. He has reported from Delhi, Berlin and Moscow and has also covered wars in Afghanistan and Iraq, Libya and Syria. Between 2007 and 2011 he was the Guardian's Moscow bureau chief; the Kremlin expelled him from the country in the first case of its kind since the cold war. He is the author of Mafia State and co-author of WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy, The Liar: The Fall of Jonathan Aitken (nominated for the Orwell Prize) and The Snowden Files. Two of Harding's books have been made into films; The Fifth Estate and Snowden.

Andere boeken door Luke Harding

Inhoudsopgave

Voorwoord door Alan Rusbridger
Proloog: Het rendez-vous

1. TheTrueHOOHA
2. Burgerlijke ongehoorzaamheid
3. De bron
4. Het puzzelpaleis
5. De man in de kamer
6. Scoop!
7. De meest gezochte man ter wereld
8. Alle signalen, de hele tijd
9. Jullie hebben je lol gehad
10. Don't be evil
11. Op de vlucht
12. Der Shitstorm!
13. De bezemkast
14. Schieten op de boodschapper

Epiloog: Ballingschap

Dankbetuiging
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Snowden Files