Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Opbrengstgericht leren, meer dan presteren

een integrale aanpak van OGW en HGW

Paperback Nederlands 2013 9789046903407
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Opbrengstgericht en handelingsgericht werken (OGW en HGW) zijn de afgelopen jaren in hoog tempo doorgevoerd in scholen met als doel de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Als leraar wil je niet dat deze manieren van werken tot gevolg hebben dat je juist minder goed aan kunt sluiten bij de onderwijs- en zorgbehoeften van je leerlingen. Dit boek laat zien hoe OGW en HGW elkaar positief kunnen beïnvloeden. Dat leidt tot een aanpak die zowel leerlinggerichtheid als een brede vorming bevordert en ook de kwaliteit van onderwijs ten goede komt.

Opbrengstgericht leren, meer dan presteren behandelt stap voor stap hoe je als docent je onderwijs kunt verbeteren via een combinatie van OGW en HGW. Door middel van veel praktische voorbeelden en uitleg wordt geïllustreerd hoe je zowel aan de (leer)resultaten als aan een brede ontwikkeling van leerlingen kunt werken.
Het boek is als volgt opgebouwd: het eerste hoofdstuk bevat een terreinverkenning en een introductie van een zesfasenmodel voor kwalitatief goed onderwijs. De fasen die bij OGW en HGW worden doorlopen zijn uitgewerkt op respectievelijk groepsniveau (hoofdstuk 2), leerlingniveau (hoofdstuk 3) en niveau van de school (hoofdstuk 4). In het laatste hoofdstuk wordt de lezer uitgedaagd om een eigen visie te ontwikkelen op OGW en HGW.

Opbrengstgericht leren, meer dan presteren is geschikt voor pabostudenten, studenten aan lerarenopleidingen gericht op het speciaal basisonderwijs en professionals in het basisonderwijs.

De auteurs zijn allen verbonden aan Driestar Educatief. De eindredactie wordt gevormd door Bram de Muynck (orthopedagoog, GZ-psycholoog en lector), Dick Both (bestuurskundige en senior managementadviseur) en Elsbeth Visser-Vogel (pedagoog, onderwijsadviseur en PhD-student).

Specificaties

ISBN13:9789046903407
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:24-5-2013
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Dick Both

Drs. Dick Both begeleidt teams, leidinggevenden, bestuurders en toezichthouders bij leiderschaps- en organisatieontwikkeling als adviseur, coach en trainer. Ook staat hij ‘met de voeten in de modder’ als interim-directeur of rector. Hij doet dit vanuit het organisatieadviesbureau Both & De Bruijn; leiderschap ontwikkelen! Dick is vooral werkzaam in de non-profitsector. Hij studeerde Bestuurskunde en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en schreef - alleen of met anderen - een aantal boeken over leiderschap.

Andere boeken door Dick Both

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Opbrengstgericht leren, meer dan presteren