Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Vaardigheden voor het samenwerken in teams

Paperback Nederlands 2015 9789046903858
Verkooppositie 2336Hoogste positie: 2336
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Werken in teams is helemaal van nu. Meer dan ooit moeten medewerkers met elkaar communiceren en samenwerken. De nadruk ligt op het verbeteren van de effectiviteit van die samenwerking en op de interpersoonlijke aspecten van samenwerken. Dat geldt bijvoorbeeld in zorg en welzijn waar sterk wordt ingestoken op het interdisciplinair samenwerken in teams. Dit boek richt zich op de cruciale sociale vaardigheden die nodig zijn om medewerkers goed en professioneel te laten samenwerken en teamprestaties neer te zetten, zonder individuele doelen uit het oog te verliezen.Vaardigheden voor het samenwerken in teams is een toegankelijk geschreven boek dat kernvaardigheden als samenwerken, besluitvorming, conflicthantering, voorzitten, onderhandelen, presenteren, leidinggeven en omgaan met diversiteit koppelt aan het werken in teams. Vanuit diverse sectoren vindt de gebruiker voorbeelden, oefeningen en trainingen. Dit boek geeft opleiders in het hoger onderwijs instrumenten om samenwerking in teams een plaats te geven in het curriculum. Meer investering in de zachte (proces)kant van de samenwerking in teams sluit aan bij diverse beroepsituaties en vergroot de kans op de arbeidsmarkt van studenten.

Jan Pieter van Oudenhoven is emeritus hoogleraar cross-culturele psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hanneke Grutterink schreef haar proefschrift over werken in teams. Zij is zelfstandig organisatieadviseur en als docent verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

Specificaties

ISBN13:9789046903858
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:28-2-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan Pieter van Oudenhoven

Jan Pieter van Oudenhoven is bijzonder hoogleraar Cross-culturele psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Bevordering Intercultureel Contact. Zijn onderzoek richt zich onder andere op nationale culturen, internationale samenwerking en determinanten van succesvolle interculturele interactie.

Andere boeken door Jan Pieter van Oudenhoven

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Samenwerking
2. Besluitvorming
3. Conflicthantering
4. Onderhandelen
5. Omgaan met diversiteit
6. Leidinggeven
7. Presenteren
8. Teamvaardigheden trainen

Literatuur
Registers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vaardigheden voor het samenwerken in teams