Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Sociologie voor de praktijk

Een inleiding

Paperback Nederlands 2016 9789046905203
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Sociaal werkers, verpleegkundigen, docenten en managers hebben in hun werk met mensen te maken. Geregeld worden ze geconfronteerd met problemen tussen mensen waarvoor ze een oplossing moeten vinden. Inzichten in de manier waarop menselijke betrekkingen verlopen, zijn dan onmisbaar.

'Sociologie voor de praktijk' biedt een inleiding in de complexe materie van de sociologie. Het begrip "macht" is in dit boek het sleutelbegrip voor de ontsluiting van de belangrijkste sociologische begrippen en maatschappelijke terreinen, zoals sociale ongelijkheid, emancipatie, ontevredenheid in onze multiculturele samenleving, de toenemende individualisering en globalisering, vakbeweging en onderwijs. De vele vragen, voorbeelden en citaten maken het een praktisch en levendig studieboek.

Dit boek richt zich op het hoger onderwijs, met name op agogische, sociaal-juridische en organisatie- en beleidskundige opleidingen. Het is tevens interessant voor ieder ander die sociale systemen wil begrijpen.

De achtste druk van Sociologie voor de praktijk is volledig geactualiseerd. De maatschappij staat niet stil en daarmee veranderen ethiek, wetten en de culturele verbanden. In de nieuwste druk wordt bijvoorbeeld de sociale ongelijkheid tussen autochtonen en migranten en de spanningen en ontevredenheid in eigen land die daarmee samenhangen in sociologisch perspectief geplaatst. Ook komen de grote transities in de zorg en welzijnssector aan bod, net als de participatiemaatschappij, de informatiesamenleving en de verdergaande individualisering van de maatschappij.

Specificaties

ISBN13:9789046905203
Trefwoorden:sociologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:400
Uitgever:Coutinho
Druk:8
Verschijningsdatum:19-8-2016

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Klaas Hoeksema

Klaas Hoeksema is na een loopbaan aan de Vrije Universiteit en het hbo actief als ondernemer. Hij is partner en medeoprichter van Vigor Transitions en van de Talentenpool. Hij is als veranderkundige betrokken bij de ontwikkeling van bedrijven en instellingen tot lerende organisaties.

Andere boeken door Klaas Hoeksema

Over Siep van der Werf

Siep van der Werf is socioloog en heeft als hbo-docent programma’s ontwikkeld voor het onderwijs over de multiculturele samenleving, arbeid en inkomen, sociaal onderzoek en volkshuisvesting. Daarnaast is hij op deze terreinen onderzoeker en publicist.

Andere boeken door Siep van der Werf

Inhoudsopgave

1. Inleiding

Deel 1: Cultuur en sociaal bewustzijn
2. Socialisatie
3. Cultuur
4. Sociaal bewustzijn

Deel 2: Structuur en sociale ongelijkheid
5. Sociale verbanden
6. Sociale ongelijkheid
7. Sociaal bewustzijn en sociale ongelijkheid

Deel 3: Sociale verandering en conflict
8. Sociale verandering
9. Sociale beweging in organisatie
10. Rechtvaardigheid, conflict en emancipatie

Begrippenlijst
Noten
Literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sociologie voor de praktijk