Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Relatiegerichte begeleiding

Paperback Nederlands 2017 9789046905470
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In de praktijk van sociaal professionals staan menselijke relaties centraal. In het veranderende werkveld ligt de nadruk op het versterken van zelfregie, zelfmanagement, zelfredzaamheid en wederkerigheid bij de cliënt. Een goede verstandhouding tussen professional en cliënt is essentieel om op een menswaardige en tegelijk effectieve manier te werken aan participatie en herstel. Dit boek biedt concrete handvatten aan de sociaal professional om invulling te geven aan relatiegericht werken.

'Relatiegerichte begeleiding' laat zien hoe een professional kan werken aan belangrijke grondhoudingen zoals aandacht, empathie en een onderzoekende houding. Ook komen vaardigheden zoals observeren, luisteren, afstemmen en non-verbale communicatie aan bod. Via cases en voorbeelden laat de auteur zien hoe relatiegerichte begeleiding in uiteenlopende werksituaties vorm kan krijgen. De opdrachten in het boek zetten de lezer aan tot reflectie op vaardigheden en houdingsaspecten in praktijksituaties. De uitgave sluit af met een hoofdstuk over cultureel bewustzijn bij relatiegericht begeleiden.

Dit boek is geschikt voor studenten van hogere sociale studies en aanverwante opleidingen met aandacht voor relatiegerichte begeleiding. Voor professionals biedt het een toegankelijk overzicht van relatiegericht werken.

Specificaties

ISBN13:9789046905470
Trefwoorden:relaties, begeleiding
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:199
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:14-3-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Barbara Buijten

Barbara Buijten is docent en supervisor bij Hogeschool Inholland en hoofddocent bij de hbo-opleiding Counselling bij Hogeschool NTI. Ze heeft jarenlange ervaring in het doceren van methodiek. Daarnaast werkt zij voor verschillende organisaties als opleidings- en module ontwikkelaar. Als auteur schreef ze eerder de boeken Relatiegerichte begeleiding (Coutinho, 2017) en Relatiegerichte zorg (Coutinho, 2021).

Andere boeken door Barbara Buijten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Relatiegerichte begeleiding