Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Snelle start in het hbo

taal- en studievaardigheden

Paperback Nederlands 2017 9789046905746
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Goede taal- en studievaardigheden zijn onmisbaar voor het volgen van een hbo-studie, maar niet alle studenten beheersen deze vaardigheden. Zij zijn niet voldoende taalvaardig, hebben moeite met zelfstandig opdrachten uitvoeren, plannen of het verwerken van teksten. Snelle start in het hbo biedt studenten een unieke combinatie van essentiële taal- en studievaardigheden en is daarmee een uitstekende basis voor een succesvolle hbo-studie.

In het boek komen motivatie, plannen en leesstrategieën aan de orde, maar ook schrijfvaardigheid, aantekeningen maken en mindmappen gebaseerd op breinvriendelijk leren. Daarnaast leren studenten hoe ze efficiënt kunnen werken, hoe ze een actieve en reflectieve studiehouding kunnen ontwikkelen en hoe ze tekorten binnen taalvaardigheden kunnen wegwerken. Elk hoofdstuk bevat theorie, tips, tests en activerende opdrachten die zowel individueel als klassikaal gebruikt kunnen worden. Alle hoofdstukken kunnen afzonderlijk doorgewerkt worden. Op de website van Snelle start in het hbo staan de antwoorden van de opdrachten in het boek en links naar meer sites.

Snelle start in het hbo is geschreven voor alle eerstejaars studenten in het hbo, maar ook voor alle mbo-studenten en havisten die doorstromen naar het hbo.

Specificaties

ISBN13:9789046905746
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:221
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:19-6-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jenny van der Ende

Jenny van der Ende is docent taal- en studievaardigheid bij de opleiding Social Work van de Hogeschool Rotterdam. Ze heeft jarenlang bij ROC Mondriaan in Den Haag gewerkt en heeft in 2012 de methode Allemaal taal geschreven (Thieme Meulenhoff).

Andere boeken door Jenny van der Ende

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Snelle start in het hbo