Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Sportbeleid in Nederland

Van vereniging tot rijksoverheid

Paperback Nederlands 2019 9789046906644
Verkooppositie 2782Hoogste positie: 2782
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De wereld van de sport lijkt eenvoudig, maar bij 'gewoon' kunnen sporten komt nogal wat kijken. Hoe ziet het beleid in verschillende organisaties eruit? En welke ontwikkelingen zijn er voor de toekomst te verwachten?

Sportbeleid in Nederland behandelt het Nederlandse sportbeleid in drie delen. Deel 1 is inleidend van aard met een definiëring van sport en uitleg over beleid. In deel 2 wordt de beleidscyclus besproken, waarbij de sportvereniging, ter herkenbaarheid van de student, het uitgangspunt is. In deel 3 wordt de beleidscyclus toegepast op de praktijk van alledag in vrijwel alle Nederlandse sportgerelateerde organisaties; verenigingen, gemeenten (incl. buurtsportcoaches), het rijk, sportbonden, NOC*NSF en de commerciële sector met de fitnessbranche. Zo worden beleidstheorieën praktisch en concreet toegepast op de sportwereld. Ook wordt gekeken naar de toekomst en is het sportakkoord 2018-2022 verwerkt in het boek.

Het sportbeleid is volop in beweging. Het boek is daarom grondig herzien om zo actueel mogelijk te zijn. Ten opzichte van de 1e editie is het volgende veranderd:
- Alle casussen zijn beoordeeld op relevantie en waar mogelijk vervangen door een actueel voorbeeld;
- Alle hoofdstukken zijn herzien, waarbij hoofdstuk 1,2,3 en 10 grondig zijn herschreven;
- Er is een verdiepend hoofdstuk toegevoegd, hoofdstuk 14, over de veranderingen in het sportbeleid, de visie van de overheid en de actuele stand van zaken wat betreft het sportbeleid op rijksniveau. Zo is het sportakkoord 2018-2022 verwerkt in het boek.

Sportbeleid in Nederland is geschreven voor studenten van hbo-sportopleidingen en sluit aan bij praktijkonderzoek in de sport. Daarnaast kunnen ambtenaren, bestuurders, vrijwilligers en professionals in de sport dit boek voor zelfstudie gebruiken. Voor docenten zijn op aanvraag PowerPoints, antwoorden op de vragen uit het boek en toetsvragen beschikbaar.

Sanne Cobussen, Erik Puyt en Arnoud van de Ven zijn ieder docent/onderzoeker bij de opleiding Sport en Bewegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Erik Puyt is daarnaast beleidsadviseur bij Team Sportservice.

Specificaties

ISBN13:9789046906644
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:296
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:29-4-2019
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Sanne Cobussen

Sanne Cobussen is docent/onderzoeker bij de opleiding Sport en Bewegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Andere boeken door Sanne Cobussen

Over Erik Puyt

Erik Puyt is docent/onderzoeker bij de opleiding Sport en Bewegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, daarnaast is hij beleidsadviseur bij Team Sportservice.

Andere boeken door Erik Puyt

Over Arnoud van de Ven

Arnoud van de Ven is docent/onderzoeker bij de opleiding Sport en Bewegen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Andere boeken door Arnoud van de Ven

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sportbeleid in Nederland