Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Recht: een introductie

Paperback Nederlands 2019 9789046907115
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wetsartikelen, verschillende indelingen in het recht, jurisprudentie en verdragen: tijdens de eerste kennismaking met het recht kun je je overdonderd voelen door de hoeveelheid informatie die er op je af komt. Je wenst daarom een boek dat gestructureerd en goed leesbaar is, voorbeelden bevat en dichtbij je beleveniswereld staat.

Recht: een introductie introduceert alle belangrijke rechtsgebieden. Elk hoofdstuk stelt de casus van een fictieve persoon centraal. Elk fictieve persoon loopt binnen een desbetreffend rechtsgebied tegen zaken aan waar zij vragen over hebben. Door de vragen van deze persoon te beantwoorden, leer je de relevante wetten, regels en hun betekenis kennen.

Dit boek bespreekt in drie delen het rechtssysteem van Nederland, privaatrecht en publiekrecht. Zo komen onder andere consumentenrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht, goederenrecht, huurrecht, bestuursrecht, vreemdelingenrecht, strafrecht en het internationaal en Europees recht aan bod.

Om je extra te ondersteunen is er online studiemateriaal bij dit boek beschikbaar. Op de bijbehorende website staan een begrippentrainer en oefenvragen.

Recht: een introductie is zeer geschikt voor studenten die een inleiding recht volgen, onder andere bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-rechten. Door de toegankelijkheid van het boek is deze ook geschikt voor studenten van andere opleidingen waar een inleiding recht wordt aangeboden. Het boek is tevens goed bruikbaar voor zelfstudie.

Specificaties

ISBN13:9789046907115
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:512
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:30-10-2019
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Parviz Samim

Parviz Samim is geboren en opgegroeid in Afghanistan. In 1997 is hij samen met zijn ouders als politieke vluchteling naar Nederland gekomen. Hier heeft hij de opleidingen Sociaal Juridisch Medewerker (ROC-Aventus Apeldoorn), Sociaal Juridische Dienstverlening (Hogeschool Utrecht) en rechtsgeleerdheid (Universiteit Utrecht) afgerond. Sinds 2007 is hij als docent recht werkzaam bij de Hogeschool Utrecht. Hij is in 2016 door de studenten verkozen tot Docent van het Jaar van de Hogeschool Utrecht. In 2017 is hij landelijk genomineerd als Docent van het Jaar van het hoger onderwijs.

Andere boeken door Parviz Samim

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Recht: een introductie