Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Basisboek methodisch werken in het sociaal domein

Theorie, visie en toepassing

Paperback Nederlands 2023 9789046908204
Verkooppositie 5018Hoogste positie: 825
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Methodisch werken is een fundamenteel onderdeel van het werk als sociaal professional. Tegelijkertijd kunnen organisatorische wisselingen of tijdelijkheid van beleid een vaste, cyclische wijze van denken en handelen bemoeilijken. De nieuwe uitgave Basisboek methodisch werken in het sociaal domein helpt om continuïteit in het sociaal werk te borgen door een brede, overkoepelende visie op methodisch werken en door het uitwerken van een praktische en stapsgewijze toepassing daarvan. Zo kan de (aankomende) sociaal professional zich niet alleen actief inzetten voor een duurzame relatie met de cliënt, maar ook voor een uniforme en sterke identiteit van het beroep, waarbinnen verantwoord en bewust wordt gehandeld.

Het eerste deel van het boek geeft een overzicht van sociaal werk en het belang van methodisch werken in het sociaal domein. In deel twee komen theorieën aan bod die methodisch werken vanuit verschillende perspectieven belichten, gevolgd door visie en visievorming en methodisch maatwerk. Het derde deel verbindt theorie met de praktische toepassing van methodisch werken. Het algemene model voor methodisch werken wordt gepresenteerd, waarna de verschillende fasen worden uitgewerkt in een heldere en stapsgewijze aanpak. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk over evaluatie en reflectieve praktijkvoering.

Er is een bijbehorende website met reflectieopdrachten en verdiepende artikelen. Samen met het boek kan iedere sociaal professional, ongeacht de doelgroep of het werkgebied, zorgvuldig, verantwoord en op een methodische wijze het werk uitvoeren.

Basisboek methodisch werken in het sociaal domein is geschreven voor hbo-studenten Social Work, Pedagogiek, paramedische opleidingen en associate degrees in het domein zorg en welzijn. Het boek maakt complexe materie toegankelijk, waardoor het goede aansluiting vindt bij zowel beginnende studenten, als ervaren studenten die tijdens een stage methodisch handelen in de praktijk gaan brengen. Ten slotte is het boek geschikt voor sociaal professionals, zoals maatschappelijk werkers, coaches, counselors en ambulante werkers, die hun kennis op het gebied van methodisch werken willen blijven ontwikkelen.

Specificaties

ISBN13:9789046908204
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:311
Uitgever:Coutinho
Druk:1
Verschijningsdatum:5-6-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Barbara Buijten

Barbara Buijten is docent en supervisor bij Hogeschool Inholland en hoofddocent bij de hbo-opleiding Counselling bij Hogeschool NTI. Ze heeft jarenlange ervaring in het doceren van methodiek. Daarnaast werkt zij voor verschillende organisaties als opleidings- en module ontwikkelaar. Als auteur schreef ze eerder de boeken Relatiegerichte begeleiding (Coutinho, 2017) en Relatiegerichte zorg (Coutinho, 2021).

Andere boeken door Barbara Buijten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek methodisch werken in het sociaal domein